Ce este peelingul chimic. În cât timp scapi de riduri cu ajutorul acestei proceduri

Peelingul chimic reprezintă o tehnică non-chirurgicală modernă de tratare rapidă a imperfecțiunilor tenului, printre care hiperpigmentarea rezultată în urma expunerii la soare, cicatricele lăsate de acnee și ridurile fine. Dr. Laurențiu Vlădău, medic specialist dermatologie, ne spune, în detaliu, ce este peelingul chimic și ce rezultate obținem în urma acestei proceduri.

Ce este peelingul chimic

Peelingul chimic este o procedură non-invazivă, prin care se obține uniformizarea pielii și îmbunătățirea texturii acesteia, grație unei exfolieri profunde, controlate, a epidermului. Cu ajutorul unei substanțe chimice, este îndepărtat stratul superior de celule moarte al pielii și, în același timp, este stimulată regenerarea celulară. Rezultatul? Un ten vizibil întinerit, mai neted, mai uniform și mai luminos.

Există o mulțime de acizi diferiți și combinații, ceea ce asigură eficiența tratamentului deoarece acesta poate fi adaptat la diferite probleme ale pielii. Peelingurile chimice pot fi superficiale, medii sau de profunzime, iar alegerea profunzimii lor se va face numai alături de medicul dermatolog în funcție de gravitatea problemei care se dorește a fi tratată', explică medicul Laurențiu Vlădău.

Cum ne pregătim de peelingul chimic

Înainte de efectuarea peelingului chimic, medicul poate solicita întreruperea administrării anumitor medicamente care predispun la un risc crescut de hiperpigmentare sau care sensibilizează pielea. Apoi, există anumite creme care conțin retinol, isotretinoin sau hidroxiacizi care trebuie și ele întrerupte cu 3-5 zile înainte de efectuarea peelingului.

Măsuri speciale se iau în cazul persoanelor care suferă de herpes simplex. Acestea au nevoie de profilaxie cu medicație antivirală câteva zile înainte și câteva zile după efectuarea procedurii, în funcție de profunzimea acestuia. La fel, în cazul acneei, leziunile inflamatorii trebuie tratate în prealabil cu antibiotice antiinflamatorii.

Câte ședințe sunt necesare

Numărul ședințelor de tratament depinde de problema care se dorește a fi tratată. Spre exemplu, dacă se urmărește îndepărtarea cicatricelor lăsate de acnee, sunt recomandate între patru și șase peelinguri efectuate la aproximativ o lună distanță între ele. În cazul petelor rămase în urma expunerii la soare, sunt suficiente două-trei ședințe de peeling chimic.

Citeste si Cum poți estompa ridurile din jurul gurii? 2 metode naturale care îmbunătățesc aspectul pielii

În cât timp apar rezultatele

Perioada de timp în care apar rezultatele depinde de tipul peelingului. Astfel, în cazul unui peeling superficial, rezultatele apar imediat după procedură și se îmbunătățesc cu fiecare săptămână care trece, timp de o lună. Peelingul în profunzime este urmat de manifestări precum înroșirea pielii și umflarea feței, însă acestea vor disparea în aproximativ trei zile până la o săptămână. Și în cazul acestui tip de peeling, aspectul pielii va continua să se amelioreze pe tot parcursul lunii care urmează.

„Procedura nu va elimina sau reduce vasele de sânge inestetice și nici cicatricile severe și nici nu funcționează ca un lifting facial. Tenul va fi, în schimb, mai fin, va căpăta un aspect uniform și un ton regulat, pielea având un aspect general mai proaspăt și mai tânăr', spune specialistul.

Cum trebuie îngrijită pielea după peelingul chimic

Pentru rezultate optime, după efectuarea peelingului chimic, este importantă evitarea machiajului care încarcă tenului și a ingredientelor care pot irita pielea, cum ar fi retinolul, vitamina C sau alfa hidroxi acizi: „Dacă este, totuși, aplicat machiajul, este indicată utilizarea unei pulberi minerale care nu va înfunda porii și folosirea unor aplicatoare de machiaj curate și fără bacterii. Pentru că, după un peeling chimic, pielea este temporar mai sensibilă la soare, este necesară  protecția solară în fiecare zi. Sunt recomandate produsele cu spectru larg, care protejează împotriva razelor solare UVA si UVB, cu un SPF de minim 30', recomandă medicul dermatolog Laurențiu Vlădău.

Citeste si Adevărul despre cosmeticele antirid și antiîmbătrânire

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete