Ce trebuie să știi despre spălarea și îngrijirea părului pentru a-l menține sănătos și strălucitor

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, este important să ai grijă de dieta pe care o urmezi, să te hidratezi constant, să eviți expunerea la soare și poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să înveți să îl speli, folosind produse de îngrijire adecvate.

Spălarea părului este unul dintre obiceiurile pe care le înveți încă din copilărie, însă nu întotdeauna tehnica folosită este cea corectă. Deși poate părea greu de crezut, felul în care speli părul, modul cum aplici șamponul și balsamul, precum și tehnica de uscare reprezintă pași importanți pentru a avea un păr frumos și bine îngrijit.

Iată ce să faci și ce să eviți când îți speli părul:

Spală părul cu apă călduță

Spală bine părul cu apă înainte de șamponare. Acest lucru va face ca produsele de îngrijire folosite să acționeze mai bine asupra firului de păr și a scalpului, contribuind la răspândirea lor uniformă. Totodată, dacă vei spăla părul bine înainte de a aplica șamponul, vei observa că vei folosi o cantitate mai mică a acestui produs.

De asemenea, este important să speli părul cu apă călduță, pentru că aceasta ajută la deschiderea cuticulelor, astfel încât șamponul să pătrundă în profunzime și să îndepărteze murdăria și uleiul.

Evită să folosești sampon direct pe scalp. În schimb, amestecă-l cu puțină apă înainte de aplicare. Astfel, te vei asigura că produsul se răspândește uniform pe toată suprafața scalpului și, în plus, vei folosi mai puțin decât dacă îl aplici direct.

Nu te grăbi și folosește tehnicile adecvate

Scalpul este cel care are nevoie de cea mai mare atenție când vine vorba despre șamponare, pentru că rădăcinile sunt cele mai uleioase. Vârfurile părului sunt mai uscate și se deshidratează mai repede după ce sunt spălate cu șampon. Drept urmare, este vital să te concentrezi mai degrabă pe scalp decât pe vârfurile firului de păr atunci când aplici șamponul.

Tehnica cea mai folosită este aplicarea șamponului de la rădăcină spre vârfuri și masarea delicată a produsului cu degetele și palmele. Nu trebuie să folosești niciodată unghiile pentru a freca scalpul, deoarece acest lucru poate provoca răni și infecții. Părul și scalpul sunt mult mai vulnerabile când sunt ude.

O singură șamponare este suficientă, înainte de a folosi balsamul de păr. Aplicarea șamponului de mai multe ori va duce la îndepărtarea uleiului natural al părului, ceea ce va afecta creșterea firului, provocând și deteriorarea acestuia. Dacă nu ai folosit produse de coafare în exces (șampon uscat, spumă, fixativ), o singură șamponare este suficientă.

Nu aplica balsamul pe rădăcina firului de păr

Balsamul de păr nu trebuie aplicat niciodată pe scalp, deoarece acest lucru ar face ca rădăcinile să fie mai uleioase decât în mod natural. Firul de păr este cel care are nevoie de mai multă hidratare, astfel că balsamul ar trebui aplicat de la jumătatea părului până la vârfuri. Acestea din urmă sunt cele mai uscate, drept urmare au nevoie de mai multă hidratare. Aplică mai mult balsam la vârfuri și lasă produsul să acționeze mai mult. La final, este recomandat să clătești părul cu apă rece, pentru că astfel cuticulele se vor închide și produsul va fi reținut mai bine.

Nu în ultimul rând, nu este recomandat să freci părul cu un prosop pentru a-l zvânta, ci să-l lași să se usuce natural.

Sursă foto: Alliance Images/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete