Ce trebuie să știi despre legea internshipului

Ai observat deja că tot mai multe companii din piața locală organizează diverse programe de internship care, dacă nu ai experiență, îți pot fi utile pentru a pune bazele viitoarei cariere.

Dacă ai aplicat la un internship sau urmează să-ți depui CV-ul într-o companie care derulează astfel de programe, atunci trebuie să știi mai multe despre legea internshipului care se aplică începând cu luna august.

Internshipurile sunt obligatoriu plătite

Dacă anterior mai existau șanse să găsești un anunțuri pentru programe de internship neplătite, acum angajatorul căruia i te vei alătura, îți va oferi, obligatoriu, o indemnizație de cel puțin 580 de lei net pe lună, potrivit legii.

Odată cu noua lege, nici angajatorul nu este lipsit de beneficii, având în vedere că, dacă vei dori să rămâi în companie ulterior și vei lucra timp de doi ani, va primi de la stat câte 1.000 de euro pentru că ai devenit angajat.

Totodată, potrivit legii, numărul internilor acceptați de o companie nu poate depăși 5% din numărul total al salariaților. Totuși, excepție fac parte companiile care au sub 20% de angajați, care pot avea doar doi interni.

Citește continuarea pe ejobs.ro.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera