Ce se întâmplă cu părul tău o dată la șapte ani?

Ți s-a întâmplat vreodată să ai senzația că părul tău este diferit pe zi ce trece? Ei bine, schimbările pe care le-ai observat nu sunt deloc întâmplătoare și nici nu apar ca urmare a felului în care îți îngrijești podoaba capilară.

Dacă ai observat că părul tău este mai uscat sau din contră, că este mult mai mătăsos și mai strălucitor, acest lucru nu este influențat doar de produsele de îngrijire pe care le folosești. Părul trece prin schimbări notabile în fiecare zi, iar o dată la șapte ani se întâmplă un lucru pe care foarte puține persoanele îl cunosc.

Ce se întâmplă cu părul tău o dată la șapte ani?

Știm cu toții că este absolut normal ca zilnic să pierdem un număr important de fire de păr pentru ca acesta să se regenereze. O dată la șapte ani, părul nostru este complet schimbat și asta pentru că, de obicei, un ciclu complet de creștere se întinde pe această perioadă de timp.

Creșterea părului poate fi împărțită în mai multe etape, mai exact trei la număr. Faza anagena este prima etapă din ciclul creșterii părului. În timpul acestei faze, părul crește într-un ritm alert și își schimbă textura, potrivit dailymail.co.uk. Cea de-a doua fază este catagena, o perioadă în care creșterea continuă, dar nu mai este la fel de accelerată. Ultima fază este denumită de specialiști telogen și reprezintă momentul în care procesul de creștere este stopat, iar părul începe din nou să cadă pentru a face loc firelor noi de păr, începând astfel un nou ciclu.

Pentru ca părul să crească sănătos și frumos, specialiștii recomandă o alimentație din care fierul și proteinele să nu lipsească, dar și perierea părului de două ori pe zi, masarea scalpului și evitarea acelor factori care favorizează apariția stresului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum a ajuns o boală mortală să stea la baza unei descoperi epocale pentru frumusețe: botoxul

De ce nu ar trebui să porți machiaj în timpul zborului cu avionul?

De ce nu ar trebui să folosești un prosop pentru a-ți usca fața? Obiceiul care îți poate afecta tenul

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete