Ce se întâmplă cu Gabriel Dorobanțu la un an de când a fost infectat cu COVID-19: „Credeam că nu o să mai pot cânta”

Gabriel Dorobanțu are 68 de ani și abia așteaptă să susțină concerte, după ce restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus vor fi ridicate. Artistul a trecut prin două mari cumpene în ultima perioadă despre care a povestit acum într-un interviu. 

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

La sfârșitul anului trecut, Gabriel Dorobanțu a fost internat în spital cu coronavirus. Artistul a afirmat la vremea respectivă că a fost la un pas de moarte, dar medicii l-au salvat. A doua cumpănă a fost pierderea mamei. Aceasta s-a stins din viață la doar câteva zile după ce el a fost externat din spital. Într-un interviu pentru impact.ro, cântărețul recunoaște că a trecut prin clipe grele, însă și-a revenit.

„După internarea de anul trecut, după suferința din spital și moartea mamei, m-am recuperat, mi-am limpezit mintea, sunt pregătit pentru scenă, pentru contactul cu lumea și pentru un dialog onest în ceea ce privește viața și activitatea mea. Deci trebuie să știi să treci peste greutăți, așa cum trecem cu toții. Nu știu cât mă pricep și cât de deștept sunt în privința asa, dar trebuie să ai o anumită putere, tărie și un echilibru ca să înțelegi că asta-i viața', a spus el.

„Credeam că nu am să mai pot cânta'

Gabriel Dorobanțu a dezvăluit că acum se simte bine, nu a rămas cu sechele după infecția cu coronavirus. Mănâncă sănătos și are grijă să se și ohihnească. „Din fericire, am făcut controlul de rigoare, o tomografie a plămânilor, s-a constatat că sunt bine, doctorița m-a felicitat, a spus că m-am recuperat repede și că un motiv e și aerul bun pe care-l respir la Cornu. M-a bucurat și pe mine chestia asta. (…)

Nu am decât 72 de kilograme, dar sunt o fire rezistentă și nu m-am plâns niciodată. Sigur că e greu să fii bolnav și mai ales atunci când ești persoană publică, lucrul ăsta îți dă bătăi de cap. Pentru că nu suntem obișnuiți să mergem la doctor, să ne consulte sau să ne prescrie tratament, pentru că ne e teamă mereu că se află acest lucru.

Adică nu avem voie să fim bolnavi, să tușim, să pășim nici în dreapta nici în stânga, ca nu cumva să greșim. Să fii bolnav nu e însă o greșeală. Nu am făcut nicio terapie, cred că odihna, am mâncat bine. După două luni am început să fac vocalize, credeam că nu am să mai pot cânta, asta m-a ajutat foarte mult pentru că mi-a reîmprospătat capacitatea respiratorie', a mai declarat cântărețul.

Acum, Gabriel Dorobanțu a mărturisit că duce dorul cântărilor. Și el și colegii lui de breaslă suferă că nu mai pot susține concerte. „De un an și jumătate nu lucrăm. Atunci când se pun la cale concerte sau evenimente se amână, atunci când te pregătești sufletește afli că se intră în carantină. Toate astea nu sunt deloc bune pentru noi, pentru că lipsa scenei, a publicului, te deprofesionalizează. E o suferință interioară pe care o au toți colegii mei, pe care o spun sau nu, nu e un lucru ușor', a mai declarat pentru impact.ro artistul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete