Ce se întâmplă când arhitecții o iau razna? Clădirile par concepute de copii de grădiniță

Arhitectura este un domeniu greu dar fascinant. Necesită abilități complexe de geometrie și matematică, viziune și inventivitate, dar, probabil, cea mai importantă calitate a unui arhitect este talentul de a îmbina utilitatea cu folosirea ideală a spațiilor interioare.

Viziunea unui arhitect de clădiri va fi amprenta locului, iar rezultatul imaginației lui va fascina sau va îngrozi…

Ce se întâmplă când arhitecții o iau razna? Clădirile par concepute de copii de grădiniță

Unele construcții ne impresionează prin inventivitatea lor, prin designul uimitor, prin puterea estetică a rezultatului… oricare ar fi el! În multe situații se întâmplă să admirăm deciziile arhitecturale geniale și să admitem că acest domeniu a luat amploare, odată cu imaginația fără limite. Ei bine, nu toate construcțiile sunt atât de bine gândite încât să ne lăsăm copleșiți de admirație. Unele sunt…. absolut teribile!

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Când imaginația unui arhitect o ia razna rezultatul poate fi văzut pe un grup de Facebook. 

În pauza de cafea, nu strică să vă amuzați privind sutele de fotografii pe care utilizatorii le-au postat fără milă pe grup. Comunitatea este în creștere, fotografiile sunt din ce în ce mai multe, direct proporționale cu inventivitatea unor arhitecți fără frontiere în imaginație.

Spațiile publice trebuie să respecte standardele de siguranță și accesibilitate, deși se pare că în ultimii ani, standardele estetice pot fi mult mai fluide și jucăușe pentru clădiri. Nu-i așa că ai întâlnit de multe ori în drumul tău clădiri care păreau rupte din altă realitate?

De cele mai multe ori, elementele construcției ar trebui să fie în armonie cu împrejurimile. Cu toate acestea din dorința de a crea ceva mai îndrăzneț rezultatul formează un contrast captivant. 

Ce spun experții:

“Există circumstanțe în care arhitectura ar trebui să creeze un sentiment de calm și siguranță, totuși există cazuri în care nu este rău dacă arhitectura ne provoacă să ne gândim: De ce nu-mi place aspectul acestei clădiri?”

Ai fotografiat și tu o clădire absolut ciudată în orașul tău?  Trimite-o pe adresa redacției. 

Foto: Bored Panda

Citește și:

Cele mai bune filme ale anului 2021…până acum

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber