Ce să faci dacă ai pielea uscată

Trecerea la un anotimp rece face ca pielea să devină mai uscată, din cauza umidităţii din aer. Pentru a ajuta pielea, să-şi păstreze un aspect sănătos, avem nevoie atât de o alimentaţie echilibrată cât şi de produse cosmetice adecvate.

Primele persoane, care resimt trecerea de la un anotimp la altul, sunt cele care au deja pielea deshidratată. De aceea, hidratarea organismului, prin consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi, joacă un rol important.

Dacă faci parte din această categorie, tenul tău are nevoie urgent de ajutor. Îţi recomand să foloseşti un ser puternic hidratant, sau ulei de argan, apoi o cremă cu vitamina A, E şi C.

De asemenea, apa termală, bogată în săruri şi oligoelemente, este un aliat de nădejde pentru tenul sensibil, cu tendinţă de roşeaţă. Iar o mască naturală din iaurt şi miere de albine va hrăni tenul uscat.

Nu trebuie neglijată nici alimentaţia, care este bine să fie bogată în minerale, pentru că acestea au efecte benefice asupra pielii. De exemplu, cuprul participă alături de alte minerale la procesul de menţinere a colagenului şi va ajută pielea să fie elastică.

Îl găseşti în ciuperci, alune, cereale şi legume verzi. Fierul va da pielii o culoare frumoasă, iar sulful va înlătura dermatitele.

Vei găsi aceste minerale în produsele lactate, ouă,spanac, porumb, cartofi, varză, mere, caise, kiwi, banane.

Îţi doresc să fii frumoasă!

Autor: Magda Câmpeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete