Ce riști atunci când folosești cosmetice expirate?

Dacă atunci când vine vorba despre alimentație suntem foarte atente ca produsele pe care le consumăm să fie întotdeauna proaspete și în termenul de valabilitate, nu același lucru se întâmplă și în cazul fardurilor. Folosirea cosmeticelor expirate este un obicei comun foarte multor femei, chiar dacă acest lucru poate cauza o mulțime de neplăceri.

Femeile folosesc aproape zilnic diferite produse cosmetice, dar puține sunt cazurile în care verifică cu atenție termenul de valabilitate. De cele mai multe ori, doamnele sau domnișoarele renunță la rujul preferat, la rimel sau la pudră doar după ce produsul s-a terminat, chiar dacă acesta este expirat de o lungă perioadă de timp.

Ce riști atunci când folosești cosmetice expirate?

Pentru a evita problemele dermatologice, verificarea produselor folosite pentru realizarea machiajului ar trebui să se facă frecvent. Atunci când sunt folosite cosmetice expirate, riscurile sunt majore. Infecțiile sunt principala problemă cu care se pot confrunta femeile care folosesc produse de înfrumusețare vechi. Pentru că acestea intră în contact direct cu zonele sensibile, riscul de a dezvolta infecții puternice este ridicat. Un rimel expirat poate pune în pericol sănătatea ochilor, provocând iritații severe, lucru care este valabil și pentru eyeliner, având în vedere că ambele produse sunt folosite pentru a evidenția zona ochilor. Acesta este și motivul pentru care aceste produse de make-up au un termen de valabilitate foarte scurt.

Fondul de ten este și el un pericol pentru piele atunci când nu se mai află în termenul de valabilitate. Acesta poate favoriza dezvoltarea anumitor bacterii la nivelul pielii, provocând iritații și probleme dermatologice.

Cosmeticele expirate nu sunt doar un pericol pentru sănătate, ci pot afecta și calitatea machiajului. După un anumit interval de timp, ingredientele existente în aceste produse nu mai sunt atât de eficiente, ceea ce înseamnă că machiajul va rezista mai puțin timp sau culorile vor fi mult mai șterse.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de celulită. Fă acest lucru în fiecare seară și pielea ta va arăta perfect!

3 lucruri pe care le faci zilnic și care îți îngrașă tenul

Cele 5 semne ale părului deteriorat. Cum trebuie să procedezi pentru a-i reda frumusețea naturală?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete