Ce probleme a avut Cristina Bălan după ce a născut fetița: „Am căutat tratamente potrivite pentru mine”

Cristina Bălan a povestit recent că a avut probleme cu alăptarea, după ce a născut fetița. Cântăreața a trecut prin momente grele, însă nu a încetat să își hrănească bebelușul la sân.

Cristina Bălan a născut la sfârșitul lunii decembrie o fetiță perfect sănătoasă. De curând, artista a avut probleme cu alăptarea și a povestit prin ce a trecut.

„Marea mea surprindere a fost că am întâmpinat provocări în alăptare, eu, care am alăptat gemeni. Mai mult decât atât, pe gemeni am reușit să-i aduc la sân după biberon, ceea ce – pentru cunoscătoare – este și mai complicat.

Da, am avut ceva de furcă de această dată, în sensul că n-am fost suficient de atentă și am ajuns la o angorjare masivă a sânilor, urmată de o mastită, cu înroșire a sânului, febră cu frisoane, stare generală de rău. Dar nu am întrerupt alăptarea, m-am informat, am căutat tratamente potrivite pentru mine, am consultat și doula cu care am născut și am reușit să trec peste.

În afară de asta, am avut răni, ragade cum li se mai spune, mă durea îngrozitor când puneam copilul la sân, dar am strâns din dinți și am continuat, pentru că era mai important să alăptez decât orice disconfort. Și știam că voi trece peste, așa mi-am propus și așa a și fost. În prezent fac și stocuri de lapte', a declarat Cristina Bălan pentru Fanatik.

Cristina Bălan a născut în apă

Artista a mărturisit că a născut în apă, după un travaliu care a durat 5 ore. Cristina Bălan a stat două ore cu fetița la piept după ce a născut-o și tot după două ore i-a fost tăiat cordonul ombilical bebelușului.

„De această dată am fost eu în control și mi-am luat puterea înapoi. Am dorit doula și am avut doula. Am dorit prezența soțului și am avut-o. Am dorit naștere 100% naturală, asta însemnând fără niciun medicament, fără perfuzii, epidurală sau oxitocină administrată pentru a grăbi lucrurile.

Am avut un travaliu care a durat cam 5 ore, faza mai accentuată, cu contracții mai dese și intense. Faza de expulzie a durat cam jumătate de oră. Am născut în apă, așa cum visam. Am ținut fetița la piept două ore înainte de a o cântări, cordonul ombilical l-am lăsat să pulseze tot două ore, abia apoi a fost tăiat. Am inițiat alăptarea la scurt timp după naștere. Cu alte cuvinte, a fost exact cum mi-am dorit'.

Gemenii Cristinei Bălan au ales numele surioarei

Toma și Matei, gemenii artistei, au fost cei care au ales numele surioarei lor. Nadeea este un nume cu o însemnătate specială pentru ei.

„Nadeea Sofia a fost «botezată» de frații ei mai mari, Toma și Matei. Avem o prietenă de familie, care va fi și nașa fetiței, pe care o cheamă Andreea, iar picii noștri o strigau «Nadeea!», pentru că le era mai ușor decât să pronunțe NDR.

Al doilea nume, Sofia, a venit datorită unor personaje îndrăgite de băieți, unul fiind prințesă Sofia (desene animate), iar celălalt o fetiță din poveștile lor preferate de seară, scrise de Leon Magdan'.

Cei doi băieți ai Cristinei Bălan au fost foarte încântați de Nadeea. Gemenii o îndrăgesc pe surioara lor și sunt mereu atenți la ceea ce face.

„Primul contact între Matei, Toma și Nadeea a fost magic, așa cum l-am imaginat de atâtea ori. Noi le povestiserăm, zi de zi, că vine pe lume surioara lor, care deocamdată e în burtică la mami, dar va veni afară și o vor putea vedea. Când mișcă în pântec, le arătăm și-i încurajăm să pună mâinile, le explicăm că mișcă bebe. Deci prima oară au fost fascinați, când au văzut-o.

De atunci o pupă zi de zi, când o schimbăm caută să ne ajute, au plimbat-o în cărucior, sunt cât se poate de minunați. Uneori mă simt vinovată că nu mai petrec timp cu ei că înainte, le spun că e temporar, că fetița crește și nu va mai avea nevoie de mine aproape încontinuu.

Sper să înțeleagă… eu mă străduiesc să petrec timp de calitate cu ei, când se poate, să ne jucăm împreună, să-i pup, să-i asigur că sunt aici și pentru ei'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete