Ce operații estetice a suferit Marilyn Monroe?

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Celebra Marilyn Monroe s-a născut pe 1 iunie 1926. Deși numele ei s-a aflat pe buzele oamenilor din întreaga lume, despre actriță nu se cunosc cu adevărat atât de multe.

 Iată 5 lucruri pe care este foarte posibil să nu le știi despre ea. Imagini de colecție în GALERIA FOTO!

  1. A FOST „DESCOPERITĂ” DE UN FOTOJURNALIST

Norma Jeane Mortensen a fost descoperită de un fotojurnalist în cadrul unei ședințe foto la locul de muncă, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

  1. „MONROE” ERA NUMELE DE DOMNIȘOARĂ AL MAMEI EI

Numele de scenă și l-a ales după numele de domnișoară al mamei ei, în timp ce „Marilyn” a fost rezultatul unei propuneri din partea unui regizor căruia i s-a părut că actrița semăna cu Marilyn Miller.

  1. PIESELE PURTATE DE EA VALOREAZĂ O AVERE

Rochia strălucitoare în care actrița i-a cântat „La mulți ani” președintelui John F. Kennedy în 1962 a atins recordul de cea mai scumpă piesă vestimentară vândută vreodată.

Compania „Gotta Have It!” a cumpărat piesa pentru $1,267,500. Întrebat de reporteri de ce ar cheltui o avere pentru o bucată de material în valoare de 12 mii de dolari, președintele companiei, Robert Schargen, a mărturisit că ar fi plătit dublu. „Am furat-o”, a mai spus el sarcastic.

Rochia-bijuterie era atât de strâmtă încât, potrivit legendei, piesa ar fi fost cusută pe actriță, iar, pe dedesubt, Marilyn n-a mai purtat nimic altceva.

Și rochia purtată în pelicula Seven Year Itch a atins un record după ce s-a vândut pentru 4,6 milioane de dolari în 2011.

Îmbrăcămintea lejeră valorează mai puțin. Designerul Tommy Hilfiger a achiziționat perechea de jeanși purtată de actriță în producția River of No Return pentru 37 de mii de dolari și i-a oferit-o în dar artistei Britney Spears.

  1. A SUFERIT DOUĂ OPERAȚII ESTETICE

Notițele medicale și radiografiile actriței care dovedeau că a suferit două operații estetice au fost licitate și vândute pentru 21 de mii de euro.

Johnny Hyde, agentul lui Monroe de la acea vreme, a plătit pentru un implant de bărbie și o operație mică pentru vârful nasului ei în 1950.

  1. MARILYN ERA ATRASĂ DE BĂRBAȚII INTELIGENȚI

Al treilea ei mariaj, din 1956 până în 1961, a fost cu scriitorul Arthur Miller, laureat al Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie.

Într-o seară, în glumă, Marilyn și colega ei de cameră, actrița Shelley Winters, au făcut o listă cu bărbații pe care și-ar dori să-i cucerească.

„Nu era niciunul sub 50 de ani pe lista ei. Înainte să ne părăsească, n-am întrebat-o dacă a atins vreunul de pe listă, însă printre ei se număra și Albert Einstein. După decesul ei am observat că avea înrămată pe pian o poză cu el.”

DECESUL ACTRIȚEI

Potrivit presei internaționale, Marilyn s-a stins din viață pe 5 august 1962. Cauza decesului: suicid. Potrivit volumului Asasinarea lui Marilyn Monroe: Caz închis, publicat în 2014, actrița nu ar fi murit din cauza unei supradoze, ci ar fi fost ucisă de frații Kennedy.

În ultimii ei ani de viață, Marilyn a avut relații cu John și Bobby Kennedy. Când aceștia au refuzat să-și părăsească soțiile pentru ea, actrița i-a amenințat că le va dezvălui secretele.

Pentru a o împiedica, Bobby Kennedy, actorul Peter Lawford, și psihiatrul actriței, doctorul Ralph Greenson, ar fi complotat împotriva acesteia. Medicii reușiseră să o resusciteze când Greenson a apărut și le-a spus că este doctorul actriței.

Acela a fost momentul în care psihiatrul i-a administrat injecția letală. „Au fost cinci martori la uciderea actriței Marilyn Monroe”, scriu autorii volumului. „Trei dintre cei cinci – Lawford și medicii de pe ambulanță, Hall și Liebowitz, susțin că Ralph Greenson este responsabil”, menționează Daily Mail, citat de Adevărul.

Foto: Hepta.ro

Sursă: Verdict

Citește și:

Goldie Hawn a împlinit 74 de ani! Fotografii de colecție cu actrița din cei peste 50 de ani de carieră

Actrița Catherine Deneuve, recuperare lentă după accidentul vascular suferit. Ce trebuie să facă imediat după ce va părăsi spitalul

N-o să-ți vină să crezi cum arată azi Pamela din Dallas. Cele mai recente fotografii cu actrița

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete