Ce face soția lui Bruce Willis pentru a-l ajuta să se simtă bine în ciuda demenței sale?

Bruce Willis și Emma Heming s-au cunoscut în 2007, în timp ce amândoi făceau exerciții la sala de sport a antrenorului comun. Doi ani mai târziu, s-au căsătorit și acum au împreună două fiice frumoase. Cu toate acestea, în 2023, s-a anunțat că Willis suferă de demență, iar familia sa mixtă s-a reunit pentru a-l susține.

Emma Heming stă alături de Bruce Willis și îi oferă sprijinul ei necondiționat în timp ce parcurg această dificilă încercare. Cu ajutorul specialiștilor în demență, aceasta a alcătuit un set de instrumente de îngrijire a demenței. Deși această afecțiune afectează fiecare persoană în mod diferit, setul este conceput pentru a le oferi bolnavilor speranță pentru viitor, pentru a-i inspira cu experiențe reale și pentru a le oferi idei pentru îmbunătățirea calității vieții.

Potrivit Bright Side, trusele de instrumente pentru demență conțin adesea cinci teme de resurse bazate pe dovezi:

  • Stai în siguranță și te simți bine: De exemplu, un semn în bucătărie îți poate reaminti să te speli pe mâini, sau un semn la ușă îți spune să nu-ți uiți cheile etc.
  • Rămâi conectat: Fă-ți o listă de persoane pe care să le suni cu un program stabilit pentru fiecare, setând numere de apelare rapidă pe telefon sau încercând diferite modalități de a rămâne în contact cu cei dragi, fie prin scrisori sau felicitări, apeluri Zoom, FaceTime etc.
  • Menține un simț al scopului: De exemplu, poți întocmi seara o listă de lucruri de făcut care să conțină un plan pentru ziua următoare.
  • Rămâi activ: Du-te la lumina zilei și la aer curat, dansează pe melodiile tale preferate și păstrează un echilibru între activitățile stimulative și cele relaxante.
  • Rămâi pozitiv: Concentrează-te pe lucrurile pe care le poți face, iar dacă te simți anxios, fă câteva exerciții de respirație sau ascultă muzică relaxantă. Dacă zilele devin dificile, discutați cu un prieten sau cu o persoană dragă.

După ce vestea diagnosticului său de FTD (demență frontotemporală) a devenit publică, iar Bruce Willis a ieșit cu câțiva prieteni la o cafea, paparazzi au încercat să se apropie de actor pentru a-i face câteva poze bune și a-i pune întrebări.

Emma Heming le-a atras atenția, împărtășind faptul că oamenii încă trebuie să fie educați cu privire la modul în care să se comporte în preajma persoanelor care suferă de demență.

„Fotografilor care încearcă să obțină exclusivități cu soțul meu, păstrați distanța. Știu că aceasta este meseria voastră, dar poate că ar trebui să stați departe. Vă rog să nu țipați la soțul meu, întrebați-l cum se simte, la yippee ki-yay. Dați-i spațiu și permiteți familiei noastre să ajungă în siguranță din punctul A în punctul B.

Dacă sunteți cineva care are grijă de o persoană cu demență, știți cât de dificil și de stresant poate fi să o scoateți în lume și să o conduceți în siguranță, chiar și doar pentru a bea o ceașcă de cafea. Vreau să cresc gradul de conștientizare în legătură cu FTD și pentru aparținătorii care sunt eroi necunoscuți în această poveste. Apoi voi transforma durerea și tristețea și le voi transforma în ceva bun. Vreau doar ca soțul meu să participe la viața lui la maxim”, a declarat aceasta, mai scrie sursa citată anterior.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete