Ce ascunde Hotelul Intercontinental, locul preferat al sinucigașilor?

Hotelul Intercontinental a fost una dintre cele mai înalte clădiri construite de regimul comunist, mai exact, a doua ca înălțime după Casa Scânteii.

Imediat după finalizarea construcției, în 1970, hotelul a devenit un simbol al Bucureștiului, fiind un reper pentru toate întâlnirile pe care oamenii și le stabileau în centrul capitalei.

Hotelul are 283 de camere și apartamente și este singurul din București cu o sală de conferințe și un centru de sănătate cu piscină aflate la peste 70 de metri înălțime. Apartamentul Imperial este singurul în București dotat cu saună și pian.

Mirajul acestui hotel i-a fascinant pe mulți, și din păcate, acesta a fost locul de unde mulți oameni și au dorit să încheie socotelile cu viața. De-a lungul anilor numeroase sinucideri au fost înregistrate, legate într-un fel de Hotelul Intercontinental. Se pare că cei mai mulți se cazează pentru o noapte-două, doar pentru a avea posibilitatea de a se arunca în gol de la etajele superioare.

Ultima tragedie de acest fel a avut loc luni, 31 ianuarie când un tânăr de 21 de ani din Reșita a lăsat un bilet de Adio și s-a aruncat de la etajul 20 al hotelului. Tânărul a lăsat și un mesaj către părinți cărora le-a reproșat că l-au crescut în sărăcie. „Nu mai vreau să trăiesc deoarece sunt prea sărac.Nu aţi avut grijă de mine, un copil nu se creşte cu câţiva lei pe lună. Urăsc familia în care m-am născut. Mă simt marginalizat şi neînţeles din cauza problemelor pe care le am şi nu mă înţelege nimeni', este o parte din mesajul lăsat de bărbat.

Interesant este că același Hotel Intercontinental a fost ales de către regizorul Sergiu Nicolaescu drept locație pentru cele mai cunoscute scene din filmul Nea Mărin Miliardar (1979).

Foto: 123rf

Citeste și:

Povestea sfâșietoare a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. A fost obligat să reînvețe să meargă și să citească după un atac cerebral și a sfârșit în sărăcie, uitat de lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri