Ce-ar putea fi de învățat din scandalul Boureanu

Roxana Iliescu Gabor dezbate cazul Boureanu din perspectiva de parinte, mediator si coach, pe principiul cum faci dintr-un scandal monden un subiect de meditat la educatia copiilor ai caror parinti s-au separat.

Copilul meu a implinit 1 an si eu… ma gandesc la Boureanu…

roxana iliescu

Nu, nu am deviat-o pe carari ascunse, nu m-am indragostit de fostul sot al prietenei mele si nici nu am melancolii din lumea gossip-ului monden. Mi-e ciuda insa ca un astfel de subiect delicat si dureros a fost terfelit fara macar sa i se dea rolul de exemplu pentru a crea o lume mai buna pentru copiii nostri si, implicit, pentru noi.

Am comentat (si inca o fac ocazional) mai bine de 20 de ani toate evenimentele mondene importante ce mi-au iesit in cale. In clipa in care am inceput sa constientizez ca asta ar putea fi catalogat extrem de simplu la categoria barfa ieftina, m-am intrebat de ce o fac. Si mi-a venit un raspuns pe cat de simplu, pe atat de frumos.

Ne plac povestile. Clar. Tuturor. Fiind o placere ce dainuie din copilarie, nu prea are leac. Mai ales ca am fost programati sa ne luam invataminte din basme. Buuun. Acum am inteles de ce ne uitam vrajiti la tot felul de povesti de viata prezentate in presa. Si cu cat personajele sunt mai cunoscute si mai unanim acceptate ca persoane publice, cu atat mai bine. Tavalugul de comentarii e nesfarsit.

Pana aici toate bune si frumoase. De aici incolo intervine arta ziaristului, pe care eu mi-am asumat-o responsabil. Respectiv de a face din orice poveste, oricat de ciudata, murdara sau aparent scandaloasa, o pilda pentru altii. Un izvor de intelepciune nu doar pentru protagonist, ci si pentru telespectatori. Aceasta intentie a mea declarata si demonstrata de fiecare data mi-a dat permisiunea vedetelor romanesti si internationale de a expune nu doar lenjeria lor intima in vitrina, ci si sufletul. De cele mai multe ori, cu multumiri repetate pentru a fi scapat de stresul si apoi de a fi facut chiar o terapie de dezvoltare personala in public. Lucru pentru care, in ziua de azi, platesti bani grei. Atunci cand te dai doi pasi in spate si iti vezi propriile mizerii, e mult mai simplu (si nu prea mai ai cum sa te fofilezi) sa alegi cea mai buna solutie de a le curata si a folosi lectia intru referinta ulterioara. Mai simplu spus – vei mai face greseli, cu siguranta, dar nu aceleasi…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber