Cauți un job de chelner și nu știi cât să ceri?

Cauți un job de chelner și nu știi cât să ceri?

Cel mai recent studiu desfășurat de eJobs, platforma de recrutare online numărul unu din România, arată care sunt domeniile preferate de români pentru primul job. Astfel, 18,7% aleg joburi în vânzări, 11,8% în producție, iar 9,09% în industria ospitalității.

Tot mai mulți tineri își doresc să devină chelneri fiind atrași de faptul că pot practica aceste meserii în timpul liber, se distrează, socializează și obțin un venit suplimentar. În plus, și angajatorii au în această perioadă cea mai mare cerere pentru ospătari, barmani, iar unii chiar se gândesc să aducă din afară pentru a rezolva deficitul de personal. Numai pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, sunt disponibile peste 1.100 locuri de muncă pentru ospătari și peste 460 locuri de muncă pentru barmani. Calculator salariu, primul comparator de salarii din România lansat de eJobs, te ajută să afli care este salariul mediu net pentru chelner.

Criterii în funcție de care se calculează salariul unui chelner

Dacă îți cauți în acest moment un job de chelner și deja te gândești ce salariu vei cere la interviu, află că salariul mediu net pentru această poziție este 2.501 lei, potrivit comparatorului eJobs. Suma este valabilă pentru persoane cu maximum 2 ani experiență, care lucrează în București, în firme cu până la 50 de angajați. Acestea oferă training angajaților, program flexibil, reduceri la produse. Salariul este diferit în funcție de profilul angajatului, de zona în care își caută un loc de muncă, dar și de bacșișul pe care îl primește. Tot de pe calculatorul de salariu afli cât poți să câștigi pentru același tip de muncă în diferite zone din România, dar și în țările din Balcani.

În Capitală, chelnerii câștigă cel mai bine

Așadar, cel mai mare salariu pentru chelner se oferă în București, acesta fiind de 2.501 lei, net, sumă care cuprinde de multe ori și bacșișul. Capitala este urmată de litoral. Aici salariul mediu net este mai mic cu aproximativ 7% decât în București. Astfel un chelner care are acum un job sezonier în stațiunile din județul Constanța câștigă în medie 2.319 lei. Desigur suma poate crește în funcție de bacșiș.

Citește continuarea pe ejobs.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera