Câtă suferință există pe lumea aceasta: iată o fotografie greu de privit…

Nivelul de suferință nu poate fi măsurat, cuantificat sau cântărit. Când cotropește sufletul, el face ravagii… și pentru că viața noastră, pe acest pământ, este un drum cu suișuri și coborâșuri, suferința este precum o umbră care stă mereu la pândă.

Jeremy Lempin este un fotograf premiat cu distincții internaționale. Pozele lui sunt uimitoare și pot fi văzute pe site-ul său, dar sensibilitatea cu care surprinde crâmpeie de viață l-au adus în ierarhia celor mai talentați fotografi din lume.

El a făcut fotografia cu Marion (24 de ani la acea dată), cu cancer metastatic, în timp ce-și îmbrățișează fiul Ethan (7 ani) în prezența lui Peyo, un cal folosit în terapia asistată de animale, în Unitatea de îngrijiri paliative Séléne din Centrul Hospitalier din Calais, Franța.

Terapia asistată de animale, cunoscută și sub denumirea de Terapie cu animale de companie, este utilizată în multe clinici medicale din străinătate, în special în terapia psihologică și îngrijirea paliativă. Animalele par să fie capabile să reducă anxietatea și stresul și, de asemenea, să aibă efecte fizice asupra organismului, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea ritmului cardiac sau contribuția la gestionarea durerii.

În hospice-uri din străinătate, scopul este de a folosi legătura naturală dintre oameni și animale pentru a oferi confort, pace și companie pacienților cu boli terminale. Caii par potriviți în special pentru îngrijirea paliativă. Calul Peyo lucrează cu antrenorul său Hassen Bouchakour la Les Sabots du Coeur, o organizație dedicată terapiei asistate de animale și cercetării științifice pe acest subiect. El sprijină aproximativ 20 de pacienți în fiecare lună, iar oamenii de știință studiază acum capacitatea lui instinctivă de a detecta cancerele și tumorile.

Foto: Jeremy Lempin

Citeste și:

Am avut cancer de trei ori dar de data asta este terminal și îmi e greu să-mi ascund durerea de copiii mei'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate