Carmen Dell’Orefice, carieră de modeling fabuloasă de peste 70 de ani. Cum arată acum fotomodelul în vârstă de 91 de ani?

Cele mai multe modele trebuie să părăsească industria la sfârșitul vârstei de douăzeci sau la începutul vârstei de treizeci de ani, deoarece agențiile preferă fețele mai tinere. Dar există o excepție de la fiecare regulă, iar Carmen Dell’Orefice este una dintre aceste persoane. Supermodelul a avut o carieră de peste șapte decenii, iar acum, la vârsta de 91 de ani, încă apare pe coperțile unor reviste celebre.

Carmen Dell’Orefice s-a născut la 3 iunie 1931, la New York. La vârsta fragedă de 13 ani, în timp ce se afla într-un autobuz, a fost abordată de soția unui fotograf care i-a spus că ar trebui să fie model. 2 ani mai târziu, Dell’Orefice a semnat un contract de modeling cu Vogue, apărând pentru prima dată pe coperta celebrei reviste în 1946.

Cu toate că Dell’Orefice a devenit rapid favorita fotografului de modă Erwin Blumenfeld și a apărut pe alte câteva coperte, veniturile obținute din modeling nu au putut să-i întrețină familia. Dell’Orefice și mama ei câștigau bani în plus croind haine și vânzându-le. Familia sa nu deținea un telefon, așa că Vogue a trebuit să trimită oameni care să o informeze despre viitoarele apariții.

La douăzeci de ani, după ani petrecuți ca model pentru Vogue, Carmen Dell’Orefice a atras atenția editorului de modă al revistei Harper’s Bazaar. Ea a început să apară pe coperte din ce în ce mai des, devenind totodată model de lenjerie pentru Vanity Fair.

Carmen Dell’Orefice, noroc în carieră, ghinion în dragoste

Între timp, modelul s-a căsătorit pentru prima dată și a dat naștere unei fiice, Laura. Însă Bill, primul ei soț, a exploatat-o financiar, încasând cecurile și dându-i doar o mică rentă. După ce această căsătorie s-a încheiat cu un divorț, Dell’Orefice s-a căsătorit cu fotograful Richard Heimann, dar și uniunea lor s-a încheiat la scurt timp.

„Când aveam 40 de ani, aveam 40 de ani. Nu am vrut să am 20 de ani. Întotdeauna mi-am făcut treaba, să redau aspectul din anul respectiv. Tocmai de aceea m-am simțit întotdeauna minunat să stau în fața camerei de filmat”, a declarat Dell’Orefice, scrie Bright Side.

Pe măsură ce anii au trecut, modelul nu a simțit niciodată că nu mai aparține industriei modei. După ce s-a încheiat cea de-a treia căsnicie, ea a decis să se întoarcă la cariera sa în forță. Avea 47 de ani la acea vreme.

În anii ’90 și la începutul anilor 2000, Dell’Orefice a fost model pentru Target, Cho Cheng și Rolex, în timp ce a început să apară din nou în Vogue și Harper’s Bazaar. În prezent, ea a pozat pentru H&M, Sephora și Phillip Plein, printre alții, și a defilat pe podiumuri pentru designeri precum Anna Sui, Guo Pei și Thierry Mugler.

Stephane RollandSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

În 2008, Dell’Orefice a devenit deținătorul recordului mondial Guinness pentru persoana care a avut cea mai lungă carieră ca model de podium. Potrivit topmodelului, „uUn corp în mișcare tinde să rămână în mișcare și suntem meniți să fim în mișcare, iar fiecare are un ritm diferit”, iar acest lucru descrie perfect și lunga sa carieră. În ciuda faptului că a trecut prin dificultăți, Dell’Orefice nu a permis niciodată ca vreun obstacol să o oprească, mai notează sursa citată.

Când a fost întrebată dacă s-a gândit vreodată să se retragă, Dell’Orefice a spus că nu. “Vreau să mă bucur de fiecare zi din viața mea, iar munca face parte din asta”, a declarat ea într-un interviu din 2017. Acum, la 91 de ani, modelul nu dă semne de slăbiciune. În octombrie 2022, ea a apărut alături de un alt supermodel, Beverly Johnson, pe coperta revistei New You.

„Continuăm să creștem în fiecare zi și nu suntem gata până în ziua în care vom ajunge la finalul vieții. Înveți ceva din ziua precedentă și te schimbi în mod constant, precum acele unui ceas”, a declarat Dell’Orefice despre modul în care încorporează îmbătrânirea în filosofia sa de viață. Ea dovedește că modelele care depășesc o anumită vârstă pot avea cariere foarte fructuoase și că pensionarea anticipată forțată este ceva ce industria modei trebuie să lase în urmă.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete