Când ți-ai curățat ultima oară peria de păr? Iată de ce este important să fie curată

Peria de păr poate netezi firele și descurca părul. De asemenea, se poate murdări destul de repede prin absorbirea uleiului, a prafului și a produselor din păr.

Când folosim o perie de păr sau un pieptene mai puțin curat, toată murdăria și uleiul pot ajunge înapoi în păr. Daca vrei ca peria ta de păr să își facă treaba bine fără a adăuga reziduuri nedorite, este important să îi oferi o curățare bună.

De ce este important să îți cureți peria de păr?

Indiferent cât de des ai folosi peria de păr, aceasta are capacitatea de a acționa ca un burete. Asta înseamnă că poate prinde tot felul de reziduuri în perii săi, atât din părul tău, cât și din mediul înconjurător.

Produsele de îngrijire a părului, cum ar fi balsamurile, gelurile sau fixativele pentru păr se pot lipi de perii periei. Aceasta conține, de asemenea, celule moarte ale pielii care se pot transfera înapoi în păr de fiecare dată când folosești peria.

De asemenea, părul cade în fiecare zi. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, este normal să scapi de la 50 până la 100 de fire de păr pe zi. O mare parte din acest păr se poate acumula la baza periei.

Potrivit Health Line, particulele din mediu, cum ar fi funinginea, praful și alte murdărie, se pot depune în timp. Dacă perii sunt deja acoperiți cu ulei sau produse pentru păr lipicioase, poate face și mai ușor ca aceste particule să se lipească de peria de păr.

Fără curățare regulată, toate aceste reziduuri se pot depune în părul tău de fiecare dată când folosești peria de păr. Drept urmare, o perie de păr murdară își face mult mai greu treaba și părul nu o să arate bine.

Cât de des ar trebui curățată?

Nu există reguli stricte sau rapide cu privire la cât de des să cureți o perie de păr. Depinde foarte mult de tipurile de produse pe care le folosești pe păr și cât de des le folosești. De obicei, o curățare completă o dată pe săptămână este ideală.

Curățarea unei perii de păr nu necesită mult timp. Odată ce știi cum să o faci, data viitoare va fi mai ușor. Ai nevoie doar de câteva elemente pentru a începe:

  • vas cu apă caldă sau poți folosi chiuveta din baie
  • șampon
  • bicarbonat de sodiu (opțional)
  • foarfece
  • periuță de dinți veche
  • pieptene cu coadă de șobolan (opțional)

Se îndepărtează părul de la baza periei cu ajutorul pieptenelui cu coadă de șobolan. Dacă nu ai un pieptene cu coadă de șobolan, orice obiect ascuțit va funcționa, cum ar fi un pix, un creion sau o scobitoare. De asemenea, poți folosi foarfece pentru a tăia orice păr care s-a încurcat în peri.

Se umple chiuveta sau vasul cu apă și se adaugă puțin șampon pentru a crea spumă. Pentru o putere suplimentară de curățare, poți adăuga 1 până la 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine apa. Se lasă peria în apă aproximativ 5 minute. Dacă peria este de lemn, nu o scufundați în întregime, ci doar perii. Înmuiați și agitați peria de mai multe ori. Folosește o periuță de dinți pentru o curățare suplimentară.

După ce ai terminat de curățat peria de păr, clătește-o sub un jet de apă rece. Sau, poți să stropești puțină apă pe baza periei și să o ștergi cu o cârpă. Lăsă peria să se usuce, cu perii cu fața în jos, deasupra unei cârpe sau a unui prosop curat.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete