Cand actoria si critica fac casa buna

El este un mare actor, ea un cunoscut critic de teatru.
Succesul cuplului lor? Profesionalismul cu care isi conduc cariera si dorinta de a fi mereu impreuna.

Pe Mircea Rusu l-ati putut vedea in numeroase spectacole de teatru, in montari si seriale pentru teatru de televiziune.
Este un actor de mare forta, cu un registru larg de interpretare. Numele lui pe afis poate fi, singur, o garantie a succesului unui spectacol, chiar daca, asa cum recunoaste actorul, publicul se cucereste mai greu acum decat altadata.
"A fi actor in anii ’70-’80 era mai usor, pentru ca nu exista televiziunea de astazi si nici vedetele ei sau super starurile muzicale. Chiar daca unii actori de-atunci se lauda cu puterea lor de seductie, se insala, pentru ca oamenii veneau la teatru deja sedusi. Acum lumea e mai selectiva, stie sa-si aleaga mai bine spectacolele.
"Spectatorii sunt din ce in ce mai greu de pacalit" si totusi Mircea Rusu a reusit sa-i "pacaleasca". Cum? Cu talent si daruire, apropiindu-se de personaj pana la identificarea cu acesta.
Pe scena, omul se transforma, capata puterea si siguranta pe care nu le are intotdeauna in viata: "Eu nu sunt de acord cu felul meu de a fi, cu putintele si neputintele mele, cu viata pe care n-o pot stapani in totalitate.
Mi se pare uneori ca e stupid sa fac niste lucruri pe care in teatru le consider normale. Pe scena imi pot stapani emotiile si imi pot da drumul mai usor decat in viata".
Nu ii plac labilitatea, ipocrizia, servilismul si linguseala inerente meseriei,
dar isi iubeste profesia cu pasiune si nu si-ar dori sa treaca vreodata de partea cealalta a baricadei, de pilda in tabara criticilor de teatru.
In primul rand, pentru ca nu ii place sa puna diagnostice: "Nu inteleg de ce trebuie sa ne dam cu parerea, in general, despre toti artistii si despre tot ceea ce vedem cu ochii. Noi, romanii, avem o manie – ne uitam la televizor, pe strada si ne dam cu parerea: ala e prost, aia e urata; stim tot.
Imediat catalogam si clasificam, stim cum ar trebui sa fie.
Ne pricepem cu totii, la toate. Atunci specialistii la ce sunt buni?"

"Nu privim niciodata in curtea noastra, ci numai peste gard,
si aratam cu degetul".

Daca ne gandim la rezerva pe care o are fata de critica in general, casatoria lui cu o femeie care isi face din asta o profesie pare uluitoare.
Si totusi… Mircea crede in destin. Pe Marina Constantinescu a intalnit-o, asa cum spune el, "intr-un moment cand fiecare dintre ei se afla intr-un punct delicat al vietii".
L-au atras vulnerabilitatea ei si totodata stapanirea de sine.
"Este un om extrem de ciudat si de bogat – un amestec de sensibilitate si stapanire de sine, de inteligenta si dorinta de a fi ocrotita. Am reusit sa cream un miraj reciproc".
Marina, la randul ei, a fost fascinata de personalitatea actorului.
"Il vazusem in toate spectacolele – are o mare forta si o extraordinara carisma pe scena". S-au casatorit in 1998. El avea 43 de ani, ea 31.
Stiau amandoi ca nu le va fi simplu. "De cele mai multe ori, fiecare dintre noi preia, fara voie, animozitatile create de celalalt", spune Marina.
"Asupra lui Mircea se revarsa valuri de antipatie legate direct de ceea ce scriu si in acesti ani s-au creat foarte multe nedreptati in ceea ce-l priveste, iar eu am fost pusa de multe ori in ipostaze delicate".
"Casatoria nu e un lucru simplu, iar a-ti face meseria cu profesionalism,
tinand cont in acelasi timp unul de celalalt, e un exercitiu foarte dificil, uneori istovitor. Dar merita."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete-Personalitati