Călin Goia

În 1982, când s-a născut «Voltaj», Călin Goia era doar un băiețel de 7 ani din Cluj. Astăzi are, la rândul lui, doi copii, Petru și Tudor, și este, de 17 ani, solistul îndrăgitei trupe.

voltaj

Constanta «Voltaj»

Energia. Cei mai vechi membri din formula actuală sunt din 1988, Gabi Constantin și Valeriu Ionescu. S-au perindat o mulțime de muzicieni pe la Voltaj. În 1998 când ne-am întâlnit și am pornit împreună pe un alt drum din punct de vedere muzical, cei de la casa de discuri au insistat să ne schimbăm numele. Dar el, care de 10 ani încerca să ducă numele ăsta mai departe, nu a fost de acord. Țin minte că m-a rugat să rămân în trupă măcar 2 ani… și iată că anul ăsta se împlinesc 17 ani.

Cântec sau muncă?

La un moment dat, cu ani în urmă, cineva mi-a spus: tu nu muncești, tu cânți. Dar în spatele pieselor lansate sau a prestației de pe scenă sunt multe ore de muncă în studio sau în sala de repetiții. Doar că, atunci când faci cu mare plăcere ceea ce faci, nu simți oboseala. Mă simt norocos că pot să trăiesc făcând ceea ce îmi place.

Ai vrea să mai ai 20 de ani?

Normal! E cea mai frumoasă perioadă, fără griji și fără bani. Cine nu ar vrea? Cu toate astea, fiecare perioadă din viața unui om are frumusețea ei. Acum sunt fericit și împlinit, cu o familie minunată.

Clujenii rămân mereu clujeni

M-am acomodat aici, am mulți prieteni, soția mea e de aici. Dar pe de altă parte, copilăria, liceul și primii ani de facultate sunt plini de Cluj, de prieteni buni pe care îi am și acum, de amintiri de la țară, cu bunicii și hoinăreala prin păduri… Simt că acasă e în ambele locuri.

În București la… ASE!

Tot timpul, încă de la 6 ani, muzica a fost un hobby. Nu știam că drumul meu o va lua în această direcție. Ai mei mă lăsau să fac ce vreau, atâta timp cât aveam rezultate bune la școală. Am terminat liceul de informatică și apoi am intrat la Științe Economice. Mi-a plăcut întotdeauna matematica. Dar în toţi acești ani muzica a fost prezentă în viața mea, am făcut vioară, chitară, flaut, canto. Și tot pentru muzică m-am mutat și la București. Și, din fericire, am reușit să-mi fac un drum în muzică.

O carte sau un film?

În ultima perioadă, de când cu copiii, nu mai reușesc să ies la fel de des la film. Sau mai precis, văd multe filme de animație. Ultimul film care mi-a plăcut și pe care pot să-l recomand este «Whiplash». Cât despre cărți, pe lângă cele care au ca subiect creșterea copilului, mai apuc să citesc doar în vacanțe. V-aș recomanda o carte care mie mi-a plăcut foarte mult, «Extrem de tare și incredibil de aproape», de Jonathan Foer.

 

Autor: Mihaela Serea

Foto: Voltaj

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber