Cadere

C

Caderea este una dintre cele mai comune teme in vise. Contrar interpretarii populare, a lovi pamantul in vis nu inseamna ca vei muri in viata reala. Dar totusi va exista un impact, deoarece visul incearca sa-ti spuna ceva despre nesiguranta si anxietatea ta.

Poti fi stresat din cauza relatiei, a serviciului sau, pur si simplu, de rutina zilnica. Poti simti ca ai pierdut controlul, iar in vis nu ai de ce te prinde, esti in cadere libera. Caderea mai poate semnifica esecul intr-un anumit aspect al vietii tale reale. Daca iti lipseste increderea la scoala, serviciu sau in dragoste, si iti este teama ca nu te ridici la inaltimea asteptarilor, poti avea un asemenea vis.

In mod tipic, visam cadere in primul stadiu al somnului, stadiul hipnologic. Visele in acest stadiu sunt deseori insotite de spasme musculare ale bratelor, picioarelor si ale intregului corp. Aceste contractii bruste mai sunt cunoscute ca si convulsii miclonice. Cateodata, in astfel de vise, tresari si te trezeste de indata. Se crede ca aceste tresariri sunt parte al unui mecanism instinctiv de autoaparare ce il alerteaza pe cel care doarme si ii permite sa raspunda posibilelor amenintari venite din mediu.

Teoria freudiana despre cadere in vise este complet diferita. Freud considera ca acestea inseamna ca esti pe punctul de a ceda unui impuls sexual.

In Biblie, a cadea in vis semnifica faptul ca esti certat cu Dumnezeu. Deloc surprinzator, deoarece Crestinismul ne spune de cea mai mare cadere a timpurilor- cea a lui Lucifer din randul ingerilor in infern. Insa pentru egiptenii antici, caderea insemna prosperitate.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din C