Bijuterii speciale inspirate din floarea de mac

Pentru că am tot vorbit de flori odată cu venirea primăverii, nu puteam să nu includem şi macii în discuţie, aceste minunate flori fragile ce ne încântă privirile cu roşul lor aprins, pentru prea puţin timp de-a lungul anului.

poza 1Broşă Dushky, 28 lei 

Colier Innette, 250 lei

Beretă Apollonia, 49 lei

Prin contrastul lor intens de roşu şi negru, macii aduc mereu o pată de culoare, fie că sunt în mediul lor natural, în casele noastre sau în imprimeurile văratice ale ţinutelor noastre vestimentare. 

Floarea de mac şi proprietăţile ei

Pe lângă aspectul florilor estetic de necontestat şi proprietăţile ornamentale, aceste plante mai au multe calităţi. Cum ar fi seminţele, care ne fac şi prăjiturile mult mai delicioase; pot fi folosite ca şi condiment sau pot fi transformate în ulei, ce de asemenea poate folosit în bucătărie sau se poate regăsi în margarină. În industria chimică, diverse produse din maci se regăsesc în vopsele, lacuri sau anumite cosmetice. Totodată macii au şi proprietăţi medicale, anumite specii fiind cultivate pentru opiumul ce se regăsea în ele, acesta servind la rândul lui ca un precursor al analgezicelor precum morfina sau codeina.

poza 2Lizandia, 8,40 lei

Fimarc, 20 lei 

Elentamente, 42 lei

Minisancamelia, 20 lei

Monicaanton, 96,04

Agrafă Dediska, 7 lei

Alege să porţi macii primăvara aceasta

Dar să rămânem totuşi la floarea de mac şi proprietăţile ei estetice, pentru că nu e de mirare că se regăsesc peste tot în industria modei: de la imprimeuri, la aplicaţii, la creaţii în sine. Şi ca să nu ne fie dor de ele şi în afara sezonului, am alergat prin lanurile de magazine de pe Breslo ca să adunăm nişte buchete. Azi le-am ales pe cele numai bune de purtat la gât, în urechi, pe mâini sau în păr.

poza 3LoveMade, 65 lei

Saari, 45,90 lei

Danikka, 115 lei

Nikolla99, 200 lei

Saari, 38,25 lei

Am fost si noi uimiţi să găsim atât de multe bijuterii speciale, toate lucrate de mână şi inspirate din aceste frumoase flori. Aşa că vă daţi seama că ne-a fost greu să alegem doar câteva. Dar le găsiţi pe toate, oricând, pe Breslo.ro

poza4Inel Fimarc, 15 lei

Broşă Buburuzacughetute, 15 lei 

Broşă Vasilescu.Anamaria, 15 lei 

Cercei Merica, 20 lei 

Ac de păr Zarra, 40 lei 

Inel CerceiDinAcuarela, 25 lei 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda