Bestseller: Cărți educative și captivante pentru adolescenți

misterul cartilor de joc, Jostein Gaarder

Copilul tău este inteligent dar nu citește? Aceste cărți educative îl vor captiva, îi vor forma un bagaj complex de cunoștințe și îl vor învăța să gândească și să-și pună întrebări.

Jostein Gaarder

Scriitorul norvegian Jostein Gaarder este un autor de romane bestseller dedicate adolescenților, în care misterul și aventura se îmbină cu temele fundamentale ale gândirii universale și cu principalele sisteme filosofice occidentale.

Lumea Sofiei

Sofie Amundsen este o fată de 14 ani care trăiește în Norvegia anilor ‛90. Totul începe cu o carte poștală care sosește la adresa ei, dar este destinată altcuiva: unei fete numite Hilde. Mai târziu, primește, pas cu pas, lecții scrise despre istoria filosofiei occidentale, de la precursorii lui Socrate până la Jean-Paul Sartre. Lecțiile avansează odată cu descoperirea tulburătoare că, atât ea cât și profesorul Alberto Knox care-i predă lecțiile, s-ar putea să fie doar creația minții unui personaj numit Albert Knag care a imaginat totul ca dar pentru fiica lui, Hilde, care urmează să împlinească 15 ani.

Din anul apariției, 1991, până în 1995, cartea a fost tradusă în 60 de limbi și s-a vândut în 40 de milioane de exemplare, în lumea întreagă.

Misterul de Crăciun

Cu puțin timp înainte de Crăciun, Joakim primește de la un librar un calendar advent, cu 24 de ușite închise. În fiecare zi a lunii decembrie, până în Ajun, băiețelul deschide câte o ușă și găsesește câte un desen și o scrisoare. Cu ajutorul acestora și dezlegând, împreună cu părinții lui, numeroase enigme, Joakim face o incursiune înapoi, în timp, prin istoria creștinismului, până la momentul nașterii lui Iisus. Călăuză în această călătorie este Elisabeth, o fetiță care, la rândul ei, a pornit pe urmele unui miel de jucărie ce a prins viață și a fugit din magazinul de jucării.

Fata cu portocale

La 15 ani, Georg află că, printr-o scrisoare, tatăl său îi lăsase moştenire o serie de întrebări la care să caute răspunsul şi un mister cu totul neobişnuit pe care băiatul va trebui să-l rezolve. Pentru asta, Georg trebuie să o descopere pe enigmatica fată cu portocale. Citind scrisoarea lăsată de tatăl său, băiatul află o extraordinară poveste de dragoste, capabilă să învingă fricile vieţii şi inevitabilitatea morţii, prilej de a medita asupra sensurilor existenţei. Principala întrebare la care Georg trebuie să răspundă este dacă viaţa, fiind atât de scurtă, mai merită trăită. Parcurgând până la capăt povestea fetei cu portocale, băiatul va afla care este condiţia necesară şi suficientă pentru ca viaţa să fie cel mai frumos lucru din lume.

Misterul cărţilor de joc

Hans Thomas este un băiat de doisprezece ani pe care mama lui l-a părăsit pe când era, încă, foarte mic. Împreună cu tatăl lui, pleacă la Atena, în căutarea mamei sale „rătăcite în lumea modei'. Un personaj enigmatic îi dăruieşte pe drum o lupă, apoi băiatul primeşte o carte minusculă, ascunsă într-o brioșă. În ea citeşte o poveste care cuprinde în sine o altă poveste și tot așa, până pătrunde într-o lume în care imaginația este creatoare de realitate. Toate aceste povești trebuie să ducă, în final, către el însuși. Într-un fel sau altul, el trebuie să devină personaj în poveste. Pasajele din cărticică – amintind de Țara Minunilor a lui Lewis Carroll – se intercalează printre discuțiile pe care le poartă cu tatăl său, un veșnic cugetător asupra sensurilor vieții și puterii gândului.

Jostein Gaarder

Născut în Oslo, în anul 1952, într-o familie de profesori, Jostein Gaarder a studiat teologie, filosofie şi limbi scandinave. A predat timp de zece ani filosofie şi istoria religiilor. După ce a publicat o serie de cărţi de specialitate, a avut ideea de a împărtăși copiilor inteligenți, dornici de a-și lărgi orizontul cunoașterii informații și idei cu care ar fi urmat să se întâlnească mult mai târziu și într-o formă mult mai puțin atrăgătoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie