Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de ricin

Orice femeie își dorește să arate bine si tânără mereu, iar unele tratamente sunt scumpe si costisitoare. Am o veste bună! Cu puțini bani și cu puțină rabdare, poți arata de milioane folosind un singur lucru: ULEIUL DE RICIN

Da, ai fi surprinsă să afli câte beneficii medicinale are acel mic flacon cu ulei de ricin. Se poate folosi extern, pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate, dar şi că aliat al frumuseţii părului şi tenului. Este un ulei format din 90% acizi grași nesăturaţi şi prezintă puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, care ajută la menținerea pieleii și a părului sănătos.

Descoperă, mai jos, câteva beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de ricin.

Beneficiile uleiului de ricin pentru piele

Uleiul de ricin este bine tolerat de toate tipurile de piele şi de aceea îl putem folosi fără teamă drept remediu natural pentru variate probleme.

  • Petele pigmentare

Se masează zilnic zona cu pete cauzate în special de afecţiuni hepatice, timp de 15 minute, până la obţinerea coloraţiei normale. Acest tratament este eficient, în cele mai multe cazuri, în câteva săptămâni.

  • Negii

Uleiul de ricin poate vindeca negii prin masarea zonei pe care s-au dezvoltat negii. Tratamentul se face de două ori pe zi, câte un sfert de oră.

Citeste si Cel mai bun remediu natural pentru vindecarea negilor! Este ieftin și eficient, iar rezultatele apar foarte repede

  •   Punctele negre

Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în funcţie de tipul de piele astfel: pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras,1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.

  •    Cearcănele

Amestecă ulei de ricin cu puţin ulei de cocos şi masează zona de sub ochi, până se absoarbe în piele. Tratamentul aplicat zilnic va înlătura complet semnele oboselii de pe chipul tău.

Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de ricin pentru unghii

Dacă unghiile tale se exfoliază sau se rup uşor, cel mai bine este să începi un  tratament cu ulei de ricin. Seara se şterge lacul de pe unghii şi se aplică ulei de ricin uşor încălzit. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii.

Pentru ca tratamentul să fie eficient ar trebui urmat minimum două luni. Știi cum se spune „cu rabdarea treci și marea'. Se aplică și în cazul de față! După câteva luni vei avea unghiile mult dorite.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr

  •    Strălucire și volum

Uleiul de ricin este din nou o soluţie ieftină şi la îndemână pentru părul care și-a pierdut din strălucire, crește incet și are și vârfurile despicate. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămână. Dimineaţa, după terapia cu ulei de ricin, părul se spală ca de obicei.

  •    Gene mai lungi şi sprâncene conturate

Dacă vrei să ai gene mai lungi,soluţia poate fi tot uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară înainte de culcare,iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă. Poţi folosi o periuţă de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene,după aproximativ o lună vei vedea rezultatele uimitoare. Se aplică exact la fel și in cazul sprâncenelor.

Citeste si Extensiile de gene, un truc de frumusețe periculos pentru sănătate. Care sunt riscurile pe care trebuie să le iei în calcul

Specialiștii în cosmetică recomandă să amestecăm în proporţii egale ulei de ricin cu vitamina A uleioasă pentru uz extern, şi cu amestecul obţinut să periem dimineaţa şi seara genele şi sprâncenele de la rădăcină spre vârf. Acest tratament ajută la revitalizarea firului de păr şi la îndesire şi trebuie făcut timp de 30 de zile pentru obţinerea efectului aşteptat.

Autor: Ana-Maria Ipate

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete