„Bătălia fraților” – noi dezvăluiri despre ruptura dintre Harry și William

„Bătălia fraților” – noi dezvăluiri despre ruptura dintre Harry și William

Apele devin din ce în ce mai tulburi în familia regală britanică. Relația dintre Harry și William pare să se fi deteriorat iremediabil după ce, luna trecută, cel din urmă nu a participat la petrecerea virtuală prilejuită de ziua de naștere a fratelui său mai mic, care a împlinit 36 de ani.

Într-un interviu acordat în emisiunea „Good Morning America' difuzată de postul american de televiziune ABC și preluat de cotidianul The Daily Mail, expertul regal Robert Lacey a declarat că ruptura „ireversibilă' dintre cei doi își are rădăcinile în perioada când Harry și William erau copii. De altfel, acesta este și subiectul cărții „Bătălia fraților', pe care Lacey a lansat-o săptămâna trecută.

În cartea sa, Lacey dezvăluie detalii inedite și neștiute despre plecarea Prințului Harry din familia regală și înfățișează o imagine a celor doi tineri luptându-se cu demonii trecutului lor, destrămarea căsniciei părinților lor, moartea mamei lor, Prințesa Diana, îndatoririle impuse de casa regală și rolurile divergente pe care aceștia trebuiau să le îndeplinească.

Mereu în umbra lui William

„În ciuda vârstei fragede, de 6-7 ani, William devine brusc mai serios. Este conștient de destinul său de rege, în timp ce Harry merge în direcția opusă'.

Potrivit lui Lacey, Harry își dă seama la vârsta de 4 ani cât de diferit va fi drumul său comparativ cu cel al fratelui său mai mare: „Există o poveste despre cum Harry, la vârsta de 4 ani, se purta urât pe când se afla într-o mașină, iar bona lui îi spune să înceteze moment în care el spune: «Nu trebuie să mă comport frumos pentru că nu voi fi niciodată rege!»', a dezvăluit Lacey pentru GMA.

Dar, deși nu era sortit să fie rege, mezinul familiei regale avea, totuși, un rol de jucat. „Harry și-a dat seama de abia în adolescență că i se pusese eticheta de măscăriciul curții regale, că era «numărul doi»', a spus Lacey. „Uite-l pe William, este mereu la datorie și merge mai departe pe calea convențională. Harry, în schimb, este cel care radiază de iubire, de autodeterminare'.

Lacey scrie în „Bătălia fraților' că „sistemul regal britanic poate fi foarte crud cu moștenitorul de rezervă al tronului Marii Britanii'. „Nu este prima dată când avem probleme de acest gen, iar acum Harry are aceeași dilemă', spune Lacey. Ei încep în ochii publicului ca prieteni de joacă, ca doi posibili moștenitori. Și care este destinul lor? Să fie împinși pe linia succesiunii pe măsură ce se leagă căsătorii și încep să apară bebelușii. Au fost probleme cu prințea Margaret și cu prințul Andrew, iar acum se întâmplă același lucru cu Harry'.

Expertul regal susține în cartea proaspăt lansată că Harry devenea din ce în ce mai nemulțumit cu rolul său de „secund' al lui William, iar când a întâlnit-o pe Meghan Markle – acum ducesa de Sussex – și-a văzut o ocazie de a se elibera. „Harry se îndrăgostește de această femeie, se simte inspirat de ea și se lasă transformat de aceasta, dar nu este total schimbat. Ideile și tensiunile din lăuntrul lui astfel se rezolvă, dar vrea mai mult de atât. Palatul însă nu a putut face față acestei provocări', a spus Lacey.

Harry și Meghan, personae non-gratae la Buckingham

Lacey spune în cartea sa că „Meghan este o forță a naturii căreia Palatul Buckingham nu a reușit să-i facă față, o femeie de mare convingere'. Expertul regal se întreabă dacă familia regală era pregătită pentru o personalitate atât de puternică, incapabilă să se adapteze la punctele de vedere moderne pe care Meghan le-a adus cu ea.

Sinceritatea lui Meghan nu a fost singura problemă a familiei regale. „În primii doi ani Harry și Meghan i-au eclipsat pe William și pe Kate', a spus Lacey, care a explicat că la Palatul Buckingham s-a decis că ducele și ducesa de Sussex „trebuiau cumva să fie marginalizate'.

Un prim mesaj în această direcție a fost trimis anul trecut cu ocazia tradiționalului mesaj de Crăciun al Reginei. „Anul precedent în cadru apărea o fotografie minunată cu Harry și Meghan, însă anul acesta nu se vede nici o fotografie', a spus Lacey. „Regina nu menționează nici măcar numele lor. Deși spune că și-a întâmpinat al optulea strănepot, ea nu menționează numele micuțului Archie. Mesajul este foarte clar: «Harry și Meghan se află în plan secund, oamenii care contează sunt eu, Regina, Charles, William și micul prinț George»'.

Un al doilea mesaj a venit la scurt timp. A fost publicată o imagine a celor patru monarhi ai prezentului și viitorului. „Cred că mesajul de bază al acestei imagini este: «Amintiți-vă care vă este locul, Harry și Meghan! Aceștia sunt oamenii care contează cu adevărat în familia regală. Voi sunteți pe locul al doilea», a spus Lacey.

Lacey a explicat că ziarul The Sun a publicat o schiță a planului cuplului de a părăsi Marea Britanie și de a se stabili cel mai probabil în Canada. Acest lucru i-a determinat pe Harry și pe Meghan să lanseze site-ul SussexRoyal.com, despre care Lacey spune că a fost creat din frustrare.

Până acum, conform lui Lacey, liniile de luptă dintre frați fuseseră trasate ferm. El explică faptul că Regina Elisabeta a propus un prânz înainte ca familia regală și asistenții de la palat să organizeze o întâlnire pentru a discuta despre viitorul lui Harry și Meghan – așa-numitul Summit Sandringham. „William a spus «Nu», în schimb Harry a spus «Da». Apropiații au spus că William simte că nu-și poate păstra cumpătul în prezența lui Harry sau că efectiv nu vrea să stea la masă alături de fratele său. El a spus: «Mă așez la negocieri, dar nu voi sta la aceeași masă»', a dezvăluit Lacey.

Expertul regal este de părere ca acesta ar fi de fapt momentul în care s-a produs ruptura definitivă dintre cei doi frați. Începând din acel moment, atitudinea familiei regale față de Harry a fost punitivă deoarece sentimentul care domnea la Palatul Buckingham era acela că Harry a încălcat regulile și că ar fi trebuit să păstreze toate aceste lucruri confidențiale. Punctul de vedere al lui Harry a fost la fel de clar: „Am făcut tot posibilul, pentru binele tuturor, dar dacă veți continua astfel, nu mai există cale de împăcare', a mai declarat Lacey pentru „Good Morning America'.

Prințesa Diana i-ar putea împăca pe băieții ei

Lacey mai susține în carte ideea că nu numai plecarea lui Harry și a lui Meghan de la Buckingham a fost prost gestionată, ci și primirea lui Meghan. „Ar fi trebuit să recunoască faptul că au în fața lor o personalitate puternică, o celebritate. Ar fi trebuit să vorbească cu ea, să o întrebe «Ei bine, acum, ce ți-ai dori să realizezi aici? Care sunt valorile pe care vrei să le promovezi?», a spus Lacey, care crede că „Buckingham este încă dominat de bărbați, care nu sunt obișnuiți cu o femeie tânără, independentă, care vine cu propriile idei'.

Întrebarea care stă pe buzele britanicilor este: „Oare vom vedea o împăcare între prinți în curând? „Cred că lui William ar trebui să-i revină sarcina de a-i întinde mâna lui Harry și să încerce o reconciliere cu fratele său sau să recunoască public faptul că drumurile lor nu se vor mai întâlni niciodată', a spus Lacey.

Cei doi frați trebuiau să se întâlnească cu ocazia zilei Reginei, în iunie, însăî din cauza pandemiei acest lucru nu a fost pisibil. Lacey a spus că există pentru anul viitor stabilită o întâlnire importantă între William și Harry. „La 1 iulie se vor împlini 60 de ani de la nașterea Prințesei Diana, iar William și Harry și-au luat deja angajamentul că vor fi prezenți la Londra cu această ocazie, când va fi dezvelită o statuie a Dianei'.

Toată suflarea britanică privește spre acel moment cu speranța că William și Harry se vor împăca spre binele tuturor, în special spre binele familiei regale.

Pe ultima pagină a cărții sale, Lacey scrie: „Ce s-ar întâmpla dacă Diana ar reveni la viață și ar avea niște sfaturi pe care să le dea băieților ei?'. El crede că, dacă ar fi așa, Diana ar spune: „Băieți, este timpul ca distanțarea socială să se termine… Vorbiți între voi'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro