Barano, cel mai pitoresc loc din Ischia

Ischia este o destinație ofertantă atât din punct de vedere istoric, cât și în ceea ce privește natura. Cea mai mare insulă vulcanică din Marea Tireniană are plaje de top, orășele boeme pline de monumente, dar și sate liniștite dominate de Vârful Epomeo ce îți asigură experiențe de neuitat în natură. 

Ischia este destinația pe care trebuie să o descoperi în 2020, mai ales dacă vrei să îmbini relaxarea cu aventura într-un loc mai puțin atins de turismul în masă. AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking la vacanțele complete în Ischia ce beneficiază acum de tarife accesibile de la 219 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Orașul cu influențe romane și elene

Din punct de vedere peisagistic, Barano este unul dintre cele mai frumoase orășele din Ischia, având o poziție perfectă în partea de sud-vest a insulei, între Serrara Fontana și capitală. Descoperă aici o cultură bogată și stilul de viață tradițional al localnicilor, trasee de drumeții fascinante și plaje deosebite unde să te refugiezi. 

Barano este extrem de apreciat din punct de vedere istoric și cultural, numele orașului provine din latinescul „balneum' datorită izvoarelor naturale apreciate încă din vremurile Antice, grecii și romanii fiind printre primii care s-au bucurat de beneficiile apelor minerale și geotermale izvorâte aici. Grecii antici au ridicat în Barano o multime de „nymphaeum' (monumente dedicate nimfelor izvoarelor) primele dintre ele fiind clădite în vechi grote și dedicate nimfei Nitrodi și zeului Apollo. 

În centrul istoric al orașului vei simți poate cel mai bine influențele romane – majoritatea clădirilor datează din secolele XVIII – XIX, construite în stil tipic italian, cu piețe elegante și străduțe în pantă care coboară până la mare. 

Înconjurat de dealuri acoperite de viță de vie, Barano este locul unde poți face degustări de vinuri în crame medievale, dar și un excelent punct de pornire în drumeții spre promontoriul Monte Cotto care se termină fix în dreptul plajei orașului – Maronti. Astfel că, cea mai cunoscută atracție a locului este bineînțeles plaja, una dintre cele mai mari și bune fâșii de pe insula Ischia, compusă din nisip auriu și cu vegetație luxuriantă ce pare că plonjează dramatic în marea de un azuriu sclipitor.

Izvoare minerale și termale

În capătul plajei Maronti vei găsi complexul de grote Cavascura, realizat de romani cu scopul de a colecta izvoarele minerale și termale, unde poți face o cură de tratament, o baie în apa caldă și saună în cadrul centrului wellness. Iar dacă urci ușor pe colinele montane încojurate de păduri de conifere, vei găsi izvoarele naturale Nitrodi, un complex incredibil unde ajung îndeosebi turiștii cu probleme dermatologice, dar și cei care vor să-și trateze ulcerul sau varicele, apele sale benefice fiind clasificate drept „minerale, hidrotermale, alcaline și sulfat alcaline'. 

Dacă îți plac plimbările, în împrejurimile orașului Barano vei găsi satele pitorești Fiaiano, Piedimonte și Buonopane, unele dintre cele mai încântătoare din Ischia, unde vei descoperi obiceiurile locului și te vei delecta cu cele mai delicioase preparate gătite după rețete străvechi. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta