Banii în plic la nuntă sau Marea Rușine pe care au pățit-o doi tineri însurăței

Banii în plic la nuntă sunt o regulă deja imprimată în subconștientul colectiv. Fiecare invitație la nuntă este însoțită de această cutumă nescrisă dar veche de când lumea… Totuși, iată ce mare rușine au pățit doi tineri din țara vecină:

Doi tineri, proaspăt căsătoriți din orașul sârbersc Leskovac au cerut invitaților de la nunta lor să le pună bani în plic și să nu le cumpere cadouri. Când au deschis plicurile, tinerii însureței au avut un șoc!

Banii în plic – marea rușine pățită de doi tineri

Unii cred că este greșit să se dea bani la nuntă și consideră că fiecare cumpără și aduce ce poate, în timp ce pentru alții este o soluție salvatoare, astfel încât să nu se gândească la ce au nevoie tinerii căsătoriți pentru că nu e problema lor, atâta timp cât dau bani.

Cu toate acestea, majoritatea tinerilor căsătoriți consideră că cel mai bun cadou la nuntă sunt banii și că aceștia îi pot folosi pentru a cumpăra ceea ce au nevoie cu adevărat, sau într-un mod inteligent. Astfel, un cuplu din Leskovac a decis să le spună invitaților înainte de nuntă că ar fi bine să le aducă drept cadou, plicuri cu bani.

În plus, au și explicat invitaților de ce cred ei că banii sunt cel mai bun cadou pentru nuntă:

Cu banii ăia, putem plăti un restaurant, un costum, putem să închiriem rochia de mireasă, dar cu electrocasnice nu avem ce să facem decât să revindem acele cadouri, pentru că noi am mobilat și utilat casa de mult timp” – au spus mirii.

Cu toate acestea, atitudinea lor a înfuriat multe rude, inclusiv prietenii, cărora le-a venit o idee – să le aducă plicuri goale la nuntă. După cum au spus invitații, chiar la intrare era o cutie unde cei prezenți ar fi trebuit să pună plicurile cu bani. Mirele și mireasa stăteau lânga ea, așteptând ca invitații să fie fotografiati. Cei doi au urmărit cu atenție cine a introdus plicul și cine a adus cadou. “Au fost o mulțime de invitați cu plicuri” – a spus o vecină de-a mirilor.

Și totul ar fi fost ideal și tinerii căsătoriți ar fi fost mulțumiți și și-ar fi realizat planurile dacă chiar ar fi fost bani în toate acele plicuri….

După petrecere, însă, invitații au povestit înțelegerea dintre ei cu plicurile goale, mai exact au introdus în cutia special amenajată, plicuri în care au pus bucăți de hârtie pe care scria „100 de euro', „50 de euro' cu pixul.

A doua zi dimineață, după nuntă, tinerii căsătoriți au avut parte de o mare surpriză când au deschis plicurile. Cel puțin douăzeci de plicuri erau goale sau cu bucăți de hârtie în ele. Au venit, au mâncat și au băut și au adus hârtii – ce rușine, șopteau cei care au aflat pățania celor doi. Cheltuielile petrecerii au fost suportate de miri care, evident nu au mai plecat în călătoria pe care plănuiau să o facă, – a povestit un vecin al tinerilor proaspăt căsătoriți.

Foto: 123rf

Citeste și:

Povești de la cititoare: Iubitul meu mi-a promis că își va părăsi soția, dar acum își reînnoiesc jurămintele

Vezi şi dansul mirilor – tot ce trebuie să știi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre