Banané adică La Mulți Ani din insula Mauritius!

champagne-NEW-YEAR(1)

Dacă atunci când te gândești la Mauritius îți imaginezi o destinație exotică, cu nopți calde, muzică ce îţi face sufletul să vibreze, dar şi o noapte specială de Revelion, în care să dansezi şi să cânţi pe plajă, nu ești departe de adevăr.

Cu muzică și dans pe plaja de la Port Louis, focuri de artificii și petreceri cu diverse teme, petrecerea de Anul Nou este un prilej extraordinar să socializezi cu prietenii și familia, dar și un moment al reconcilierii.

Localnicii se pregătesc toată luna decembrie pentru acest moment: curăță, zugrăvesc și decorează casele și grădinile, își cumpără haine noi, perdele, sau mobilă. Profită și tu de înnoire și mergi la o sesiune de cumpărături!

Să faci shopping în Mauritius este mai mult decât o experiență inedită, este o călătorie în timp și spațiu prin civilizațiile și culturile care s-au perindat pe aici.

Statuetele și tobele africane, sariurile colorate sau costumele lucrate manual sunt o dovadă a acestei diversități.

Nu sunt de neglijat magazinele duty-free, cu prețuri atractive, dar cel mai interesant va fi să faci cumpărături în piețele locale, adevărate spectacole de culori, senzații și parfumuri.

Mergi în Piața din Port Louis, unde vei găsi haine și obiecte de artizanat. O altă piață căutată de străini este la Quatre Bornes. Zilele de târg sunt joi și sâmbătă, iar piața este specializată pe produse textile, vândute la prețuri foarte atractive.

Cu cumpărăturile făcute, revenim la petrecerea dintre ani, unde cocktail-urile, romul local, mesele pline cu preparate delicioase și sampania, acompaniate de muzică, sunt un must în noaptea de Revelion.

Culoarea tradițională a Anului Nou este roșu, așa că pregătește-ți o ținută care să aibă culoarea aducătoare de noroc!

La miezul nopții, insula pare să ia foc de la focurile de artificii și pocnitori. Zgomotul care anunță trecerea într-n nou an poate fi auzit la câțiva kilometri distanță. Atmosfera, plină de zgomot și mult fum, este prietenoasă, lumea își face urări și se îmbrățișează.

Tradiția spune că zgomotul va alunga ghinionul și spiritele rele. În mod tradițional, petrecerea de Anul Nou se încheie cu o sega sau cu un dans bhojpuri, tipice insulei, cunoscute de toți localnicii și plăcute turiștilor.

Atmosfera de sărbătoare și petrecerile țin până pe 2 ianuarie, dar unii o prelungesc toată săptămâna. Creolii petrec până pe 8 ianuarie, când este Le Roi Boire (regele băuturii), un concurs de băut!

Autor: Catalina Alberti

Ofertă Revelion 2014 Mauritius

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta