Ce nu bănuieşti că vei găsi în Lisabona

Ce nu bănuieşti că vei găsi în Lisabona

shopping lisabona

Când te gândești la cele mai bune destinații de shopping, îți vin în minte orașe precum Paris, Milano, Londra… dar în niciun caz Lisabona.

Totuși, capitala portugheză te va surprinde plăcut cu magazinele elegante, cu fața de rococco și interioare cochete, cu mărfuri de calitate și prețuri rezonabile. Adaugă la toate acestea clima blândă și oamenii amabili și ai ai obținut rețeta perfectă de shopping!

Pentru că din fiecare loc în care călătorești este plăcut să cumperi ceva tradițional, o să dezvălui câteva locuri de unde poți cumpăra produse tipice Portugaliei sau delicatese din lume, pe care aici le găsești la prețuri foarte bune.

Dacă vrei ceva old fashioned, în Lisabona găsești sigur diverse articole. Preferatul nostu este săpunul Claus Porto, din ingrediente naturale, cu o tradiție de peste o sută de ani.

Alege săpunurile ambalate în cutii art deco, pentru că sunt un cadou excelent! Tot în oferta tipic portughez intră și sardinele conservate, cutii retro, model 1930, în care poți păstra făina sau orezul, mănușile din piele lucrate manual și vasele din cupru.

La piețele de vechituri vei găsi multe alte obiecte drăguțe, vechi. Ce este interesant în Lisabona este că uneori, fațadele belle epoque ale magazinelor ascund în interior milioane de obiecte tradiționale, produse în Portugalia de generații.

Pentru gourmet, magazinul Napoleão, (Rua dos Fanqueiros nr. 70) este un adevărat corn al abundenței, cu diverse sortimente de vinuri. Poți găsi cutii frumoase, cu cinci tipuri de vin Ramos Pinto, un cadou minunat pentru amatorii de vin bun.

Cafea bună găseşti la Casa Pereira (Rua Garrett 38), unde, de cum pășești în magazine, simți mirosul boabelor de cafea.

Aici vei găsi cafeas măcinată și boabe, de o calitate excelentă, precum exclusivista Sao Tome, din micuța insiulă cu același nume. Magazinul, înființat în 1930, oferă și o mare varietate de ceaiuri, ciocolată, dulciuri și biscuiți, plus vinuri de Madeira, de Porto și alte sortimente.

Pe strada Rua da Conceição,la numărul 85, este Perfumaria Alceste, plină cu sticluțe de colonie homemade; arată extraordinar și miros foarte bine!

Pe Rua Augusta sunt o mulțime de magazine de pantofi din cei mai fini, iar pe Rua do Carmo vei gasi cel mai bun furnizor din lume de mănuși din piele, Luvaria Ulisses. Încă din 1925 doamnele au venit în acest magazin construit în stil neoclasic, unde au probat cele mai fine mănuși din piele, nu înainte de a-și pudra înainte mâinile cu talc!

Oferta sejur Lisabona

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta