Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Elevii susțin azi proba la matematică sau istorie

bacalaureat 2017 sesiunea de toamnă

O nouă zi plină de emoții pentru elevii înscriși în cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2017. Astăzi, absolvenții de liceu susțin proba la alegere a profilului.

În funcție de profilul pe care l-au absolvit, elevii au de rezolvat astăzi subiecte la matematică sau istorie. Astfel, aproximativ 39.435 de elevi au intrat astăzi în sala de examen pentru a susține cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2017.

În sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2017 s-au înscris atât elevi din promoțiile anterioare, cât și absolvenți de liceu care fie nu au promovat examenul în vară, fie nu s-au înscris pentru a-l susține.

„Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi (din toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 37.138 – zi, 1.036 – seral şi 1.261 – frecvenţă redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi (din toate promoţiile)', au declarat reprezentanții Ministerului, potrivit mediafax.ro.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2017 va avea loc mâine, atunci când elevii vor avea de rezolvat subiectele materiei la alegere, în funcție de profilul și specializarea fiecăruia.

Cum în această sesiune examenul a început cu probele scrise, elevii nu scapă de emoții după proba de mâine. În perioada 25-31 august, acestora le vor fi evaluate competențele lingvistice și digitale, urmând ca primele rezultate să fie afișate pe data de 1 septembrie.

Cei nemulțumiți de nota obținută vor putea depune constestație tot pe 1 septembrie, între orele 16:00 – 20:00, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 6 septembrie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Tabăra de Dans Urban pentru tineri dansatori amatori cu abilități limitate

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română

Top 5 cuvinte folosite greșit în limba română

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie