ATENȚIE de unde descărcați formularul necesar deplasării!

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat și marcat drept tentative de înșelăciune informatică (phishing) șase pagini de internet neoficiale care permit descărcarea sau completarea formularelor necesare deplasării persoanelor. Aceștia recomandă tuturor persoanelor care sunt nevoite să plece de acasă pe perioada pandemiei să evite descărcarea formularelor de pe alte site-uri decât cele ale autorităților. Pericolul este reprezentat de faptul că există riscul de a divulga date personale unor necunoscuți.

Declarația pe proprie răspundere conține date personale sensibile precum numele, adresa de domiciliu, codul numeric personal sau seria și numărul actului de identitate. “Cum aceste formulare tip au devenit disponibile și pe multe alte site-uri apărute recent, există riscul ca acele informații să fie colectate de persoane neautorizate și eventual folosite în diverse tentative de fraudă. De asemenea, unele formulare conțin și intervalul orar al deplasărilor în afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui răufăcător nu doar adresa, ci și perioada în care acasă nu se află nimeni”, a avertizat Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiți să completeze declarații pe proprie răspundere pentru părăsirea domiciliului pe durata pandemiei este să le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/
Paginile considerate suspecte sunt:

http://carantina.me/
https://declaratie.egovernment.ro/

Completeaza Online Declaratia pe proprie raspundere pentru deplasare in carantina COVID-19


https://eu.123formbuilder.com/form-34081/?

Rinoplastie-Ce trebuie să cunoşti înainte de operaţie!


https://declaratie.ro/
Autoritățile au actualizat azi modelul declarației pe proprie răspundere, simplificându-l în privința datelor ce trebuie completate. Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în format PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână') în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul pus la dispoziție.

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie