Asprovalta, perla Golfului Strimonikos

Asprovalta

Asprovalta

Asprovalta, stațiunea poziționată la baza muntelui Kerdyllia, era pe vremuri acoperită în cea mai mare parte de păduri dese de conifere. Potrivit unor documente istorice, zona a intrat sub ocupația călugărilor de la Mănăstirea Cutlumus de pe Sfântul Munte Athos, care au ridicat aici un nou oraș mult mai elegant și mai sigur.

Vacanțe low-cost de la Europa Travel!

Asprovalta este o destinație plină de splendoare și verdeață dominată de culmi domoale și golfuri cu ape de smarald care te îmbie la visare. Plajele aurii sunt ideale pentru relaxare sub soarele blând al Greciei, în timp ce atracțiile istorice sunt un magnet pentru cei care vor să descopere cultura locului.

Chiar dacă pitorescul orășel nu este una dintre cele mai cunoscute destinații grecești pentru turiștii români, în ultimii ani tot mai mulți călători au ales să exploreze regiunea grație ofertelor speciale de vacanță de la Europa Travel. Ca în fiecare an, Grecia este vedeta sezonului, turoperatorul low-cost lansând noi destinații la tarife de nerefuzat și servicii turistice excelente atât la cazare, cât și la transport.

Asprovalta

Acvtivități interesante în Asprovalta

Eleganta urbe are o promenadă înțesată de localuri tradiționale, magazine și standuri cu bunătăți locale. Te poți opri la o tavernă pentru degustări de pește și fructe de mare sau poți alege o plimbare în împrejurimi pentru a te bucura de cultura locului prin vizitarea siturilor arheologice și a edificiilor de cult.

Dacă vrei să faci o pauză de la soare te poți aventura pe cărările șerpuitoare ale Parcului Natural care se întinde pe o suprafață generoasă a coastei și leagă cele două golfuri Strimonikos si Ierissos.

La fel de bine poți urca pe culmile Muntele Kerdyllia unde se află Mănăstirea Sfântul Gheorghe ce datează din secolul al XVI lea, unde poți admira câteva relicve religioase deosebit de importante, dar și icoane și fresce bine păstrate. Tot aici se găsesc și documentele care atestă faptul că Asprovalta a fost reconstruită pe la începutul secolului al XVI lea.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Asprovalta

Tarife de la 86 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la hotel/vila 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta