ANUNȚ OFICIAL: „Pandemia a afectat psihologic omenirea!”. Veștile sunt foarte proaste!

După introducerea măsurilor de izolare, simptomele depresive au pus stăpânire pe o parte semnificativă din populația globului. Ceea ce la început părea o supoziție, iată că s-a transformat în certitudine!

ANUNȚ OFICIAL: „Pandemia a afectat psihologic omenirea!'. Veștile sunt foarte proaste!

„Izolarea, teama, incertitudinea, haosul economic – toate cauzează sau pot cauza probleme psihologice', a confirmat Devora Kestel, director al departamentului pentru sănătate mintală din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Oficialul a prezentat Organizației Națiunilor Unite un raport pe această temă, recomandând guvernelor țărilor afectate să pună sănătatea mintală în centrul preocupărilor ca răspuns la efectele pandemiei.

„Sănătatea mintală și bunăstarea tuturor societăților au fost afectate sever de criză și reprezintă priorități care trebuie analizate urgent', a adăugat Kestel.

Tinerii și cadrele medicale, cei mai afectați din punct de vedere psihologic

În plus, studiile vin cu o nouă veste proastă. Afectate au fost toate categoriile de vârstă, însă două dintre ele se diferențiază ca fiind cu adevărat în pericol.

Copii și tineri (izolați de colegi de școală și prieteni), dar și despre lucrătorii din sistemul sanitar (care au avut de suportat presiunea și stresul, dar au fost și martorii deceselor pacienților contaminați).

Pe de altă parte, înmulțirea cazurilor de depresie și anxietate a fost cauzată și de alți factori.  Oamenii au fost copleșiți de stresul cauzat de izolarea fizică, de teama îmbolnăvirii lor sau a membrilor familiei și mai cu seamă de posibilul deces al acestora.

Pe de altă parte și-au pus amprenta într-un mod dezastruos problemele financiare după pierderea locurilor de muncă sau falimentarea afacerilor.

N-ar fi cinstit să ocolim și să nu menționăm și contribuția pe care au avut-o informațiile eronate sau zvonurile referitoare la pandemie. Acestea au accentuat gradul de nesiguranță și deznădejde al oamenilor cu privire la viitor. Dacă la toate acestea adăugăm și escaladarea cazurilor de violență domestică, avem un tablou complet și din păcate complex a ceea ce lasă pandemia în urma ei.

Marcel Vela, ministrul de Interne, atenționează! Sancțiunile care vor fi aplicate românilor, dacă nu respectă aceste măsuri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro