Anticorpi Covid-19, durata de imunizare a celor ce au făcut boala

Spitalul San Raffaele din Milano și Institutul Superior de Sănătate din Italia au efectuat un studiu din care a reieșit că pacienții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 au anticorpi ce persistă cel puțin 8 luni de zile.

Încă din primele 15 zile de la îmbolnăvire organismul poate dezvolta anticorpi ce împiedică organismul să fie afectat de o formă gravă de Covid-19, potrivit studiului care a fost publicat de revista științifică Nature Communications marți, 11 mai.

Principalele rezultate ale studiului din Italia sunt durata anticorpilor și importanța dezvoltării pentru a lupta cu infecția.

Eșantionul propus studiului a avut 162 de pacienți cu rezultate pozitive la testare Covid-19. Aceștia prezentau simptme diferite, iar rezultatul a fost că indiferent de forma bolii, vârstă sau alte boli deja existente, anticorpii rezistă cel puțin 8 luni de zile.

Primele analize efectuate au corespuns pacienților infectați în perioada martie-aprilie 2020, în timp ce ultimele au fost realizate în noiembrie.

„După opt luni de la diagnostic doar trei pacienți nu au mai răspuns pozitiv la testul de anticorpi', au explicat printr-un comunicat reprezentanții Institutului Superior de Sănătate din Italia și ai Spitalului San Raffaele.

Mai mult decât atât, în primele săptămâni de la debutul bolii, 79% dintre persoanele înscrise la studiu au avut anticorpi, iar cei care nu au produs anticorpi au fost susceptibili în a dezvolta forme severe, în afara altor probleme deja existente.

„Pacienții care nu pot produce anticorpi neutralizanți în prima săptămână după infectare trebuie identificați și tratați la timp, deoarece riscă să dezvolte forme mai grave ale bolii', a explicat Gabriella Scarlatti, directoarea departamentului de boli virale de la spitalul San Raffaele din Milano.

Studiul prezintă „implicații atât în privința gestionării clinice a bolii pacientului cât și în frânarea pandemiei', a mai precizat Scarlatti în comunicat.

Un alt aspect pe care l-a urmărit acest studiu a fost reactivarea anticorpilor în fața gripei sezoniere, iar concluzia a fost că aceștia „recunosc parțial noul coronavirus și se pot reactiva după infecție, deși nu sunt eficienți în neutralizarea lui'.

Deși pare o veste bună, e posibil ca acești anticorpi să încetinească dezvoltarea celor specifici împotriva virusului SARS-CoV-2, ceea ce ar duce la o formă mai gravă a bolii.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri