Interviu cu Andrei Leonte. Artistul a lansat un clip-poveste despre “bagajele” din viața noastră

andrei leonte

interviu andrei leonte

A venit din Iași cu ambiții cât casa și cu vise cât un palat. S-a pus pe treabă și a câștigat în 2012 primul sezon X-Factor. După cinci ani, lansează videoclipuri cu mesaje emoționante, iar palatul în care își ținea odată visele s-a transformat într-o constelație. Acum Andrei Leonte este în plin avânt, dar știe că drumul e lung, greu, plin de flori sau de hopuri.

Andrei Leonte: Dacă n-aș fi primit o a doua șansă cândva, poate că viața mea era acum cu totul alta…'

Are aproape 28 de ani și s-a născut de Buna Vestire. Face parte din acea generație de artiști pentru care nimic nu e imposibil, cu o capacitate fanstastică de a se adapta la nou, cu simțul umorului afișat ca pe-o carte de vizită și cu o voce modernă, versatilă, plăcută.

În exclusivitate pentru avantaje.ro, Andrei Leonte ne-a răspuns la câteva întrebări după ce, la conferința de presă  de la Cinema City din Afi Cotroceni, în avanpremiera lansării clipului intitulat Partea Rea, ne-a spus povestea singurei balene din lume care de 20 de ani nu-și găsește perechea pentru că emite sunete pe o frecvență diferită, celelalte balene neauzindu-i cântecele.

1. Care e partea ta cea mai rea?

(Râde) Sunt multe, cât timp aveţi? Pe lângă orgoliu şi o fire răutăcioasă, cred că cea mai (auto)distructivă latură a mea e cea analitică. Desfac firul până nu-l mai vedem nici la microscop şi mai putem vorbi despre el doar la nivel teoretic, prin calcule matematice (vorba vine, nu mă pricep la matematică). Şi nu te mai las până nu ajungem la o concluzie care să mă liniştească pe mine. Şi pe tine!

2. După ce-am văzut clipul nr. 2 cu Laura Cosoi, asteptăm acum clipul nr. 3. Evident, trebuie să ne spui dacă tu consideri că e bine să “cărăm” după noi în viață iubirile trecute. Suntem mai împliniți cu ele alături, punându-le în sertarul cu prieteni-amici?

Până la urmă, cred că nu e normal ca oamenii din trecut să fie foarte prezenţi în viaţa ta, fie că-s prieteni şi sunt fizic în jurul tău, fie că sunt bagaje' emoţionale, la care nu reuşeşti să renunţi. Dar mi se pare important să termini lucrurile civilizat şi să-l respecţi pe omul cu care ai împărtăşit nişte lucruri şi nişte momente.

3. Ce carte ai pe noptieră?

Crimă şi pedeapsă'.

4. Mulțumește-i cuiva pentru ceva de care noi, ascultătorii tăi, nu avem habar…

Ha, ce tare e asta! OK… Îţi mulţumesc că ai oprit muzica!

5. Cui i-ai mulțumit și pentru ce?

M-aţi păcălit, am crezut că nu va trebui să spun! I-am mulţumit lui Catrinel Sandu, care în 2006 a prezentat primul talent show la care am participat. La una dintre audiţii, care se ţinea în aer liber, în faţa unui public, era atât de mare gălăgia şi aveam emoţii atât de mari, încât mi-am ratat intrarea în piesă. Catrinel a urcat pe scenă şi a oprit muzica, spunând că au fost probleme tehnice! Mi-a dat o a doua şansă fără de care, probabil, viaţa mea ar fi arătat foarte diferit acum.

6. După clipurile tale muzicale să înțelegem că te așteaptă o carieră promițătoare în film?

Să vă audă Dumnezeu! Mi-a plăcut dintotdeauna şi această lume. Cui nu-i place? Şi, da, îmi doresc să joc, dar toate la timpul lor.

7. Când ai filmat videoclipul cu Laura Cosoi, cu cine ai colaborat?

Şi Partea Rea (52)', şi O nefericită şi un nebun' (încă mă mai mir şi eu de acest titlu, uneori) au avut în spatele camerei acelaşi om: Anthony Icuagu. Îmi este un prieten foarte bun şi, de altfel, facem şi echipă de scenaristică/regie împreună. E un om cu care sunt, pur şi simplu, pe aceeaşi lungime de undă, când vine vorba să apăsăm butonul Rec.

8. Știi să cânți melodia Copacul a lui Aurelian Andreescu?

Este o piesă foarte frumoasă şi deloc uşoară, dar nu am cântat-o niciodată. O să încerc şi vă voi anunţa cum îmi iese! (Zâmbeşte.)

9. Spune-ne cine va câștiga Oscarul…

Hacksaw Ridge'… sau, poate, Arrival', dar nu cred.

Interviu realizat de Florentina Mușat

Sursa foto: pagina oficială de facebook a artistului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete