Ananas

Ananas
A

Ananas, fructeAnanasul este disponibil pe piata tot anul, dar mai abundent in perioada Aprilie – Iulie. Se culege atunci cand este copt si nu se mai coace dupa recoltare.

Nutritie
– Este foarte bogat in vitamina C, sustinand bine sistemul imunitar;
– Nu contine grasimi si colesterol;
– Are un continut foarte scazut in sodiu;
– Enzimele din ananas ajuta digestia, este bun in dietele de detoxifiere.

Cum sa le alegi:
Alege ananasul care are aspect proaspat, frunzele verzi-inchis sunt un bun semn. Evita fructele cu aspect invechit, uscate sau cu frunze brune.

Coaja ar trebui sa aiba culoarea galben-portocaliu-inchis, iar fructul are o aroma dulce specifica.
Culoarea cojii ananasului nu indica cat de dulce este fructul.
Evita fructele cu julituri sau pete moi.

Cum sa le pastrezi:

Se poate pastra la temperatura camerei cateva zile sau in frigider cam pana la la 4 zile.

Ananasul taiat va rezista cateva zile daca este pastrat in frigider intr-un recipient inchis bine.

Cum sa-l consumi:
– Proaspat in salate, sosuri, deserturi, sucuri;
– Gatit in mancaruri chinezesti si deserturi. Se poate combina cu ghimbir, curry, nuca de cocos, rom;
– Cand il tai este indicat sa indepartezi extremitatile, coaja si miezul.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro