Ananas
Ananasul este disponibil pe piata tot anul, dar mai abundent in perioada Aprilie – Iulie. Se culege atunci cand este copt si nu se mai coace dupa recoltare.
Nutritie
– Este foarte bogat in vitamina C, sustinand bine sistemul imunitar;
– Nu contine grasimi si colesterol;
– Are un continut foarte scazut in sodiu;
– Enzimele din ananas ajuta digestia, este bun in dietele de detoxifiere.
Cum sa le alegi:
Alege ananasul care are aspect proaspat, frunzele verzi-inchis sunt un bun semn. Evita fructele cu aspect invechit, uscate sau cu frunze brune.
Coaja ar trebui sa aiba culoarea galben-portocaliu-inchis, iar fructul are o aroma dulce specifica.
Culoarea cojii ananasului nu indica cat de dulce este fructul.
Evita fructele cu julituri sau pete moi.
Cum sa le pastrezi:
Se poate pastra la temperatura camerei cateva zile sau in frigider cam pana la la 4 zile.
Ananasul taiat va rezista cateva zile daca este pastrat in frigider intr-un recipient inchis bine.
Cum sa-l consumi:
– Proaspat in salate, sosuri, deserturi, sucuri;
– Gatit in mancaruri chinezesti si deserturi. Se poate combina cu ghimbir, curry, nuca de cocos, rom;
– Cand il tai este indicat sa indepartezi extremitatile, coaja si miezul.