Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu, nominalizate la trofeul Femeia Anului 2016, categoria Advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor

ana maria ciobanu si oana sandu

Oana Sandu este reporter la trimestrialul de jurnalism narativ DoR (Decât o Revistă), unde a scris despre probleme sociale precum violența în familie, sărăcie sau dizabilități intelectuale, dar și despre urmările emoționale ale incendiului Colectiv. În 2013 a câștigat Superscrierea Anului la Superscrieri, o competiție de jurnalism narativ, cu textul Echilibru, despre moartea și viața unei studente excepționale.

Între 2014 și 2016, a documentat și scris, alături de colega sa, Ana Maria Ciobanu, mai multe cazuri de violență în familie, construind împreună proiectul jurnalistic Toată Lumea din Familia Noastră, o serie de povești și analize despre nuanțele fenomenului în România.  În viitorul apropiat vrea să se specializeze pe documentarea și scrisul despre traumă.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Specializarea Comunicare) și lucrează în presă de 12 ani, timp în care a scris despre educație la Adevărul și a fost reporter de știri la Europa FM.

Ana Maria Ciobanu scrie la revista DoR din 2011, atingând teme ca sărăcia extremă, violența în familie, inegalitatea socială, instituționalizarea copiilor și tinerilor. În 2016 a realizat împreună cu Adriana Opriță povestea ilustrată a unei fiice care încearcă să spună adevărul despre tatăl care a abuzat-o sexual în copilărie; a scris portretul lui Nelu Tilie, un ziarist iubitor de rock care și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv; a analizat istoria și efectele inegalității între genuri în România.

În paralel a predat cursuri de jurnalism narativ la Fundația Calea Victoriei și la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, s-a jucat cu fetița ei de un an și a continuat să urmărească povestea întortocheată a Mădălinei, o mamă tânără care cerșește la metrou, pe care visează să o transforme într-o carte în 2017.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre