Amalia Enache: De Ziua Tatălui, îi voi face o surpriză tatălui fetiței noastre. Poate îi va spune pentru prima oară ”tată”

amalia enache

Ultima dată când ne-am văzut a fost la Gala Femeia Anului 2015, când a înmânat trofeul pentru Implicare și Responsabilitate Socială Dianei Șucu. Ea însăși fiind deținătoarea acestui trofeu din 2011, ca ambasadoare a drepturilor copiilor abandonați, ocrotiţi de Fundaţia Hope and Home for Children Romania. E un premiu de care își aduce aminte cu plăcere, mai ales că era abia la începuturile activității ei sociale.

Alma, noul centru al universului ei

Am vorbit despre Alma, fetița ei, despre ceea ce face pentru copiii de la HHC, despre ce va urma în cariera ei de televiziune, după ce se va întoarce din concediul de maternitate, pe care și-l dorește integral, de 2 ani, ca să nu piardă nici un moment din creșterea fetiței. E la o vârstă la care nu mai are nimic de demonstrat și a mărturisit că se bucură de generoasa indemnizație de care beneficiază acum mamele de carieră. Petrece mult timp cu Alma, o alăptează, doarme cu ea în brațe, se bucură din plin de contactul emoțional pe care mama și bebelușul îl au în această perioadă.

Copiii pentru care aduce speranța ca ambasador Hope and Homes for Children

Am vorbit mult despre maternitate, despre felul în care aceasta a făcut-o să privească totul cu mai multă empatie și implicare. Mai ales în ceea ce privește cauza copiilor orfani sau abandonați și preluați de HHC România, atitudine dublată de mai multă toleranță și înțelegere pentru părinții în derivă care nu știu cum să o mai scoată la capăt cu copiii, cu sărăcia, cu greutățile.

'Familia este acolo unde e iubire. Și atât!'

Interviul cu Amalia Enache a fost unul cu multă emoție autentică, dovadă lacrimile care au inundat în câteva rânduri ochii jurnalistei de la PRO TV. Am vorbit mult despre familie, felul în care familia extinsă i-a fost alături o dată cu venirea pe lume a fetiței, despre mama ei, care nu mai e în viață și care îi lipsește teribil, dar a cărei imagine o descoperă miraculos în copil, dar și despre mesajul pe care il pregătește tatălui Almei de Ziua Tatălui, despre ce mai înseamnă azi familia.

Mi-a spus cu emoție ce partener de viață grozav e tatăl Almei, cât de devotat le este, cât de mult se implică în toate. Urmează ca după proiectele profesionale care îl țin încă la distanță, să se reunească aici, în România. Până atunci, Amalia stă mult în America de Sud, bucurându-se de blândețea climei, dar și a oamenilor care, spune ea, se comportă plini de respect și sunt foarte săritori cu femeile care au copii. Alma suportă ușor zborurile lungi, peste ocean, și e de mică un copil globalizat, care va deveni bilingv, întrucât tatăl vorbește cu ea în spaniolă, iar mama română.

Pentru că pe 15 mai este Ziua Internațională a Familiei, am rugat-o pe Amalia să ne spună cum vede ea familia în ziua de azi, în contextul atâtor discuții și dezbateri despre acest subiect spinos. Ne-a făcut o mărturisire în premieră legată de o scenă înduioșătoare pe care trăit-o pe o plajă din America de Sud și care i-a schimbat complet percepția. Era împreună cu Alma și tatăl ei, pe o pătură la plajă, bucurându-se de soare, când a văzut alături de ei un cuplu gay cu un copilaș mic, cel mai probabil înfiat. La început i-a privit cu reticență, pentru că avea idei preconcepute despre asta, dar văzându-i cât de firesc se comportă, făcând exact aceleași lucruri pe care le făceau și ei ca părinți (poze, mii de poze, schimbat scutece, hrănit, joacă) a simțit un val de duioșie față de acea familie atipică.
Și toate barierele s-au dărâmat, toată intoleranța s-a topit în acea scenă absolut unică. Iar de atunci Amalia spune clar și răspicat că familia este acolo unde există iubire. Atât.

De Daniela Palade Teodorescu

Foto: avantaje

Citește și:

Amalia Enache: „Îmi doresc ca fetița mea să facă o școală publică'

Amalia Enache, din nou mămică? Prezentatoarea s-a dat de gol: „Este o… '

A slăbit natural, imediat după naștere! Cum s-a schimbat viața Amaliei Enache după ce a devenit mamă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete