„Am avut o tenie în creier de zeci de ani și nu am știut până când am fost internat cu convulsii”

Un bărbat care suferea de dureri de cap constante și avea convulsii misterioase a descoperit că avea o tenie care trăia în creier de zeci de ani.

Cercetătorii din Massachusetts au descoperit săptămâna trecută că bărbatul are o „stare mentală alterată' din cauza viermilor care se înfipseră în creierul său cu peste 20 de ani în urmă. Guatemalezul în vârstă de 38 de ani, care nu a fost identificat și a imigrat recent în Statele Unite, a fost supus unei evaluări după ce a suferit prima criză care l-a determinat să „vorbească ciudat', rapid și fără sens.

Descoperirile, care au fost publicate în The New England Journal of Medicine săptămâna trecută, au venit după ce experții de la Massachusetts General Hospital și de la Harvard Medical School au început să studieze simptomele misterioase ale bărbatului.

Cercetătorii au stabilit că acesta a contractat tenia în timp ce locuia în zona rurală din Guatemala și au observat că bărbatul avea o criză tonico-clonică generalizată (convulsii).

Ochii bărbatului erau deschiși, dar aveau o direcție ușor în sus. Bărbatul, care era dezorientat înainte de sosirea la spital, nu a răspuns la indiciile sau solicitările verbale. Medicii au fost alarmați, deoarece bărbatul nu avea antecedente de boală și, de asemenea, nu consuma medicamente sau droguri și consuma rar alcool.

În schimb, i-au prescris două doze de lorazepam care au fost administrate intravenos la șapte minute distanță și i-au plasat un tub pentru protecția căilor respiratorii, scrie The Sun. Când au făcut o radiografie toracică și au constatat că totul este normal, au exclus hiponatremia, disfuncția renală și disfuncția hepatică. Apoi i-au testat elementele vitale și au văzut că panourile lui de toxicologie în urină și ser au fost negative.

Ulterior, medicii i-au făcut un CT pentru a observa dacă există leziunila nivelul creierului. După ce s-a constatat că avea leziuni ca urmare a teniei, bărbatul a fost plasat pe o combinație strictă de șase săptămâni de albendazol, praziquantel și prednison în doză mare.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate