Mihai Neșu, interviu emoționant la aproape zece ani de când a rămas paralizat: „Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. De aia am contracturi”

Pentru mulți dintre noi, numele Mihai Neșu reușeste să ne amintească în mod clar de cât de fragilă ne este viața și cum totul se poate schimba într-o clipă.

Dimineața de 10 mai 2011 începuse ca orice altă marți pentru Mihai Nesu. La vârsta de 28 de ani, el se afla în anii de vârf ai carierei sale de fotbalist cu echipa Eredivisie FC Utrecht.

Aflat la antrenament, Mihăiță a suferit un accident oribil, după ce coechipierul său, Alje Schut, a căzut peste el și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale. Fundașul
Jan Wuytens își amintește cum Mihai Neșu a căzut la pământ și nu se mișca.

„A spus că nu poate să respire și să se miște. Ne așteptam să se ridice, așa cum a făcut-o mereu. Dar de data aceasta nu s-a întâmplat. A fost un moment oribil. Ne-am simțit neajutorați, ne-a plăcut foarte mult acest tip.'

O ambulanță a sosit repede la fața locului și medicii i-au pus o mască de oxigen. În timpul acesta, el striga să-i fie contactată soția. Paramedicii au diagnosticat rapid o vertebră C3 fracturată. L-au dus la spital pentru o operație pe coloana cervicală care a durat cinci ore.

În cele din urmă, Mihai Neșu a rămas paralizat și după ce a ieșit din centrul de reabilitare, el și-a continuat refacerea acasă.

Mihai Neșu molipsește cu pofta lui de viață

Astăzi, Mihăiță folosește un scaun cu rotile și mâna dreaptă și-o poate folosi parțial. El a acordat un interviu pentru Digi Sport Special unde a povestit cum arată o zi normală din viața lui.

În ultimii patru ani, „Bichonul' cum este poreclit, are un program de antrenamente bine stabilit.  Dimineața lucrează cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Acest antrenament durează aproximativ o oră.

Mai târziu, cu mâna pe care o poate mișca mai bine face timp de un sfert de oră cerculețe, bețigașe pe un touch screen. După masa de prânz petrece cam o oră și jumătate-două ore pe zi făcând kinetoterapie la fundație.

„De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare.'

Datorită terapeuților care au foarte mare grijă de el, Mihai Neșu a declarat că este foarte mulțumit de cum evoluează.

„Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul.'

  Sursă foto: Captură DigiSport

Fundația Mihai Neșu

Forța de a nu abandona lupta, atitudinea pozitivă și credința în Dumnezeu l-au determinat să întoarcă comunității binele de care a avut parte. El a înființat o fundație unde sunt înregistrați peste 100 de copii. El a reușit să strângă în jur de 900.000 de euro din donațiile oamenilor, firme și oameni de afaceri.

„Faptul că acum fac ce fac, pentru mine este un miracol. Din 2015 sau 2016, Dumnezeu mi-a schimbat ceva din felul de gândire. Nu pot să zic că am vreun merit. Poate faptul că nu m-am dat bătut și am vrut să ies din starea aia în care eram și nu știam cum', a declarat Mihai Neșu pentru Digi Sport Special.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro