Alex Dima, anchetă despre pădurile din România: „Au fost lăsați să fure și… nimeni nu răspunde! Hoție ca-n codru”

Alex Dima a prezentat duminică, 26 februarie, în emisiunea de la PRO TV, „România, te iubesc!', o anchetă despre păduri. Jurnalistul a vrut să afle răspunsurile și din partea autorităților.

Pădurile dispar, iar autoritățile închid ochii. Nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru ilegalitățile pe care le fac cei care taie versanți întregi, ba chiar faptele lor sunt ascunse sub preș, ca și cum nu ar exista. Duminică, 26 februarie, la „România, te iubesc!', Alex Dima continuă investigația și prezintă situația actuală a  pădurilor din țara noastră. Situație care ne cam lasă fără… aer.

„Ne-au măcelărit pădurile, au fost lăsați să fure și… nimeni nu răspunde! Hoție ca-n codru' – o anchetă semnată de Alex Dima a fost difuzată duminică, la „România, te iubesc!'.

„Sunt mai bine de 15 ani de când alerg după hoți prin păduri și după autorități prin birouri. Încă se taie masiv, hoții și-au schimbat metodele, s-au modernizat. Din păcate, nu avem procurori specializați pe domeniul silvic. Silvicultorii, de multe ori, sunt mână în mână cu hoții. Așa se face că multe dosare, cu multe milioane de euro pagubă, cu versanți întregi rămași fără pădure sunt clasate, iar hoții sunt la treabă. Este a șaptea ediție pe care o difuzăm despre păduri. Vor urma și altele pentru că noi ne facem datoria. Avem datoria să ne apărăm pădurile pentru că ele reprezintă dreptul nostru la aer', spune Alex Dima.

romania-te-iubesc-alex-dima-4SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Anul trecut, 8051 de dosare penale au fost cercetate și finalizate în domeniul silvic, din care 355 au ajuns în instanță, adică doar 4,4%. Restul s-au închis. În 2022, doar 30 de infractori au fost condamnați. Asta înseamnă 0,37 la sută din totalul dosarelor penale. Pădurile au dispărut, infractorii au scapăt.

Ce răspunsunsuri a primit Alex Dima de la autorități a dezvăluit în emisiunea de la PRO TV. „România, te iubesc!' poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete