Albește-ți dinții în mod natural

Știu că ești o femeie ocupată, iar albirea cosmetică a dinților nu este o prioritate în lista ta cu lucruri de făcut, însă un zâmbet frumos și strălucitor poate duce până departe. Ingredientele naturale pentru albirea dinților sunt mai sănătoase și mai puțin costisitoare!

dinti-albi

Albirea dinților cu pastă de căpșune

Deși căpșunele sunt roșii, îți pot albi dinții în mod eficient. Micile fructe delicioase conțin acid malic ce înlătura placa bacteriană, lăsând în urmă dinții curați. Pentru a face pasta de căpșune ai nevoie doar de una sau două căpșune mai mari, pe care să le zdrobești până se fac o pastă omogenă. Spală-te pe dinți cu această pastă, în jur de două sau trei minute, apoi clătește. La final, spală-te pe dinți și cu pasta de dinți obișnuită. Folosește-o în fiecare seară, timp de cel puțin o săptămână, pentru a vedea efectul pastei de căpșune.

Pastă din bicarbonat de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu este abraziv, astfel că poate curăța cu ușurință suprafața dinților, îndepărtând placa dentară, iar zeama de lămâie îndepărtează petele de pe dinți. Ai nevoie de câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu și destulă zeamă de lămâie cât să poți face o pastă omogenă din cele două ingrediente.

După ce ai amestecat ingredientele și ai făcut pasta, toarn-o pe periuța de dinți, cât să acopere din plin toți perii și spală-te pe dinți ca în mod obișnuit. La început, gustul nu va fi prea plăcut, însă în timp te vei obișnui cu bicarbonatul de sodiu. Repetă acest proces de două ori pe săptămână – nu este indicat mai des pentru că este o pastă abrazivă și ar putea ataca smalțul dacă îi cureți prea des astfel.

Oil-pulling cu ulei de cocos

Oil-pulling este o nouă metodă de curățare a danturii care a devenit tot mai populară în rândul celor care vor dinți albi și sănătoși. Pentru a face oil-pulling ai nevoie doar de o lingură de ulei de cocos (comestibil), topit, cu care îți clătești gura timp de cinci minute (ideal, dar dacă nu poți cinci minute, și trei sunt de ajuns). Clătește, apoi spală-te pe dinți ca în mod obișnuit. Uleiul de cocos are proprietăți anti-bacteriene, astfel că îți protejează și gingiile. Repetă în fiecare seară timp de cel puțin două săptămâni pentru albirea dinților cu două nuanțe.

Alte metode naturale de albire a dinților

Consumă alimente tari – merele, morcovii, castraveții sunt foarte buni pentru curățarea naturală a dinților. Fiind tari, atunci când muști din ele și mesteci, pulpa acționează ca o periuță de dinți.

Fructe acide – acidul malic din anumite fructe îți curăță și albește dinții. Pe lângă căpșune, mai poți mânca roșii, mere, portocale, lămâi.

Clătește dinții după fiecare masă – dacă vrei să păstrezi dantura mai curată, clătește-ți gura după fiecare masă. Ar trebui să ții în geantă și ață dentară, pe care s-o folosești după fiecare masă, astfel scazi mult riscul apariției cariilor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete