Află de ce turiştii se îndrăgostesc de Corfu

Cei care vin o dată pe insulă se îndrăgostesc iremediabil şi vor să revină. Oare care să fie secretul insulei Corfu?

Să fie marea liniştită, cu apă limpede şi calmă, ori plajele întinse, cu nisip auriu? Fiecare loc de pe această insulă are farmecul lui şi o poveste tainică, care te va seduce…

Nu rata plaja Agios Georgios dacă eşti pasionată de surfing, sau golfurile liniştite din Logas, cu peisaje minunate şi foarte puţină lume, numai bune pentru cuplurile care vor romantism şi linişte.

Sau poate este şarmul irezistibil al Oraşului Vechi Corfu? Căci o plimbare prin oraşul vechi este ca o incursiune în istorie.

Amestecul de stiluri arhitectonice este dovada vie că cea mai nordică Insulă Ionică a fost, de-a lungul secolelor, o recompensă pentru cotropitori.

Campanella – micile turnuri cu clopot veneţiene, biserici ortodoxe greceşti, galerii pline de magazine, în cel mai pur stil franţuzesc şi palate englezeşti – toate convieţuiesc în bună înţelegere, deşi de-a lungul timpului aceste naţii s-au războit între ele.

Nu te aştepta să găseşti tradiţionalele case albe, tipice insulelor greceşti. După ce vezi străduţele pietruite şi sârmele cu rufe întinse între clădiri ai impresia că eşti în sudul Italiei.

Nu rata Esplanada Liston şi Scuarul Spiannada, locurile “fierbinţi” din Kerkyra, în care lumea se întâlneşte să bea o cafea, să facă o plimbare sau cumpărături.

Vei vedea aici clădiri în stil veneţian şi francez, elegante, pline de oameni care savurează o cafea, stau la bârfă sau, pur şi simplu, privesc trecătorii.

Spiannada este unul dintre cele mai mari scuaruri din Europa. Este plin de monumente istorice, terenuri de joacă pentru copii, teren de cricket. Seara, o orchestră cântă în parc.

Vizitează şi Vechea Fortăreaţă, Palaio Frourio, un adevărat punct de reper în Corfu, ce oferă o privelişte spectaculoasă la promontoriului, a oraşului şi a coastei de est a insulei.

Construită în perioada bizantină, la un moment dat fortăreaţa a găzduit toţi locuitorii oraşului Corfu.

Astăzi, fortăreaţa este muzeu. Pe timpul verii, aici au loc spectacole de sunet şi lumină.

Autor: Cătălina Alberti

Oferta sejur Corfu

Hotel Olgas 3*, de la 358 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopţi cazare, asigurare medicală şi storno, asistenţă în limba română, taxe de aeroport. Agenţia Prestige Tours, Tel. 021.319.77.94, www.prestige.ro

Vezi şi Kefalonia – insula de o frumuseţe nepământeană

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta