Află care sunt noile măsuri pentru prevenirea aglomerației la metrou

Află care sunt noile măsuri pentru prevenirea aglomerației la metrou

Deplasarea cu mijloacele de transport public în timpul pandemiei este o adevărată provocare pentru cei care sunt nevoiți să le folosească.

O mare parte a populației din București folosește metroul, însă de cele mai multe ori acesta devine neîncăpător și astfel se aglomerează peroanele. Oamenii nu se mai simt în siguranță în contextul actual, așadar Metrorex a anunțat azi noi măsuri pentru a reduce timpul de așteptare și limitărea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus.

Într-un comunicat de presă al societăţii de transport, întreaga echipă Metrorex va avea sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor.

Ce măsuri au intrat deja în vigoare?

Călătorii vor fi îndrumaţi în vederea păstrării distanţei fizice și posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate Poliţiei Metrou.

Prin staţiile de sonorizare, personalul Metrorex va îndruma și informa publicul călător despre situaţiile de aglomerare apărute. De asemenea, aceștia îi vor atenționa asupra faptului că sunt obligați să poarte corect masca de protecție și să păstreze distanța socială.

În ajutorul publicului călător acţionează cadre ale Poliţiei Metrou, alte forţe de ordine publică şi personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.

De asemenea, în cazul în care apar situaţii ce implică urgenţe medicale în trenurile de metrou, “personalul medical ce efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite”, iar “personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie”, potrivit aceluiași comunicat de presă.

Personalul de pază, Polița Metrou şi alte forţe de ordine publică vor putea limita accesul călătorilor în staţiile de metrou, pentru evitarea aglomerării la orele de vârf. Aceasta fiind și cea mai importantă măsură aplicată începând de azi, 20 octombrie 2020.

Potrivit Agerpres, personalul Metrorex va sprijini Poliția Metrou care va patrula prin stații și va interveni punctual împreună cu Jandarmeria, ISU şi alte organe de ordine publică abilitate, în funcţie de situaţia din teren.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro