Admitere liceu 2018: rezultatele repartizării computerizate

admitere liceu 2018

Rezultatele repartizării computerizate pentru admitere liceu 2018 vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, la adresa http://admitere.edu.ro/.

Rezultatele repartizării computerizate se afișează și la liceele la care au fost admişi candidații. În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti. Întregul proces pleacă de la opțiunile completate de copii împreună cu părinții pe formularul de repartizare.

Pe lângă publicarea online a rezultatelor la procesul electronic de repartizare, la școlile gimnaziale va fi publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județ. După aflarea rezultatelor, elevii trebuie să-și depună dosarul de înscriere între 10 și 13 iulie.

Cum se calculează media de admitere liceu 2018

Media de admitere 2018 se calculează conform unei formule ce a rămas neschimbată de aproximativ 10 ani. Nu mai există examen de admitere la liceu, în schimb, se calculează o notă de admitere formată din media obținută la Evaluarea Națională în proporție de 80% și media generală pe clasele V – VIII, 20%.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat și trebuie să participe la a doua etapă de admitere la liceu, pe  7 septembrie 2018', se arată în Ghidul admiterii computerizate, realizat de Ministerul Educației.

Totodată, odată cu această etapă, se va stabili și topul liceelor.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie