Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru

Dan Spataru cauza mortii

A fost și va rămâne o voce specială în istoria muzicii românești. S-a spus despre el că a avut patima alcoolului și că nimeni din cunoscuți nu-l chema la masă ci la un pahar de vin… Se mai spune că a intrat în cartea recordurilor pentru cele 17 minute de aplauze neîntrerupte după un recital susținut în 1967 în Cuba. Dar despre adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru se știu foarte puține amănunte.

Dan Spătaru, un nume sonor, ȋntipărit ȋn memoria romȃnilor și nu numai, continuă să răsune după aproape 15 ani de la trecerea sa ȋn nefiinţă. Cine nu cunoaște melodiile sale Țărăncuţă, ţărăncuţă' sau Drumurile noastre toate'? Aproape că nu e petrecere de absolvire care să nu se ȋncheie cu Drumurile…' , aducȃnd lacrimile nostalgiei și incertitudinea viitorului ȋn mintea absolvenţilor.

Dan Spătaru a devenit celebru prin șlagărele sale îndrăgite de o Românie întreagă. Puţini știu ȋnsă că prima sa iubire nu a fost muzica, ci fotbalul. Artistul, născut la data de 2 octombrie 1939 ȋn localitatea Aliman din judeţul Constanţa era pasionat de sport. Și-a ȋnceput cariera de fotbalist după absolvirea liceului. A fost mijlocaș la Progresul și la Știinţa București. A urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică și Sport , dar ȋn anul III a fost nevoit să renunţe deoarece a descoperit că avea hernie de disc.

Dan Spataru

Renunţarea la fotbal i-a schimbat iremediabil destinul. Talentul muzical a fost pionul decisiv în cariera glorioasă a marelui artist. Dan Spătaru a cȃntat cu pasiune, oferind lumii melodii de excepţie. S-a căsătorit cu Sida, o femeie pe care a iubit-o din prima clipă ȋn care a văzut-o și pȃnă ȋn ultima clipă a vieţii sale. Ȋmpreună au o fată, Dana. A fost un soţ iubitor și un tată ireproșabil. Un singur defect i-a întunecat la un moment dat existența: patima alcoolului. Paharul său era ȋnsoţit de vorbă, adică băut ȋn compania persoanelor cu care se simţea bine. A renunţat ȋnsă la acest viciu din proprie iniţiativă.

Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru

Despre cauza morţii lui Dan Spătaru se vorbește foarte puţin. Lumea a pierdut un mare artist plecat dintre noi la numai 64 de ani. Dan Spătaru a suferit două operaţii ȋn urma cărora era foarte slăbit. Soţia și fiica sa i-au fost alături ȋn toate momentele grele.

Avȃnd o presimţire, ȋnainte de a muri i-a spus vărului său că și-ar dori să ȋl plimbe prin toate locurile prin care a cȃntat ȋn București. Ȋn dimineaţa următoare a murit. Stop cardiac. Fiica și soţia sa au fost ȋn stare de șoc. La ȋnmormȃntarea lui Dan Spătaru au fost prezenţi peste 10.000 de oameni, fapt ce arată că a fost și va rămȃne unul dintre cei mai ȋndrăgiţi artiști ai Romȃniei.

Foto: Facebook

Citește și:

Dan Chișu, diagnosticat cu cancer de piele de 3 ori în 5 ani

Limonada magică la care apelează Andreea Mantea ca să nu se îngrașe

Accident regal. O bătrână a fost grav rănită de o motocicletă care îi escorta pe Prințul William și pe Kate Middleton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete