Ada Condeescu: Femeia Anului 2011

Ada Condeescu, actrita
La doar 23 de ani, e o actrita cu multe premii la activ, pentru doua filme de notorietate internationala. Primul este „Eu cand vreau sa fluier, fluier, in regia lui Florin Serban, film premiat cu Ursul de argint la Festivalul de Film de la Berlin, care i-a adus recunoasterea publica si in care joaca rolul Anei, o studenta la Sociologie care ia o serie de interviuri unor detinuti din penitenciarul celor condamnati pentru omucidere.

Al doilea este „Loverboy, in regia lui Catalin Mitulescu, unde interpreteaza rolul Veli, o adolescenta din zona Harsova, care cade victima traficului de carne vie. Pentru acest rol a fost rasplatita cu trofeul Heart of Sarajevo, pentru interpretare feminina, inmanat in cadrul Festivalului de Film de catre actorul Michael Fassbender.

Ambele filme o recomanda ca fiind o talentata actrita de compozitie, asumandu-si roluri complexe, cu o puternica incarcatura emotionala, pentru care se documenteaza minutios, alegand sa petreaca timp in mijlocul comunitatilor in care traiesc personajele pe care le intruchipeaza.

Pentru a intelege mai bine toate framantarile sufletesti ale protagonistelor, ea a acceptat sa se integreze in comunitatea detinutilor baieti din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti si a trait printre fetele traficate si refugiate in cadrul centrului de recuperare a victimelor traficului de persoane Reaching Out din Pitesti. Le-a aflat povestile, traumele si chinul unei astfel de vieti si le-a transpus magistral, in vorbe si mai ales in gesturi, intr-un rol emotionant despre lupta cu propriul sine si eliberarea sufletului.

Trofeul a fost inmanat de Iana Matei, directoarea Centrului Reaching Out din Pitesti, laureata a editiei din 2008.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati