Actrița Viorica Vodă, în lacrimi în emisiunea lui Cătălin Măruță. E victima hărțuirii sexuale: „Un regizor mi-a smuls sutienul”

Actrița Viorica Vodă se află în centrul atenției după ce a avut un discurs puternic la gala Gopo 2022, desfășurată pe data de 3 mai. A dezvăluit că a fost hărțuită sexual în urmă cu 20 de ani, după rolul pe care l-a avut în filmul „Filantropia'. Ea a mărturisit mai multe ieri, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

„Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui', a declarat actrița Viorica Vodă la ceremonia de decernare a Premiilor Gopo, care a avut loc marți, 3 mai.

Viorica Vodă a vorbit despre sexismul din industria cinematografică și a teatrului, pe care l-a întâlnit încă de la începutul carierei. Actrița avea 25 de ani când a jucat rolul Dianei Dobrovicescu, o tânără blondă de care se îndrăgostește personajul principal, Ovidiu Gorea (Mircea Diaconu) în filmul „Filantropica', scrie libertatea.ro.

„Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #metoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete, care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine', a declarat actrița.

Declarațiile ei au stârnit un val de reacții în mediul online. Dacă la gala premiilor Gopo 2022, pe scenă, nu a fost susținută de mulți colegi de breaslă, pe Facebook au susținut-o Dana Rogoz, Tudor Chirilă și mulți alții.

Ieri, 5 mai, Viorica Vodă a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV pentru a povesti mai multe. Cu ochii în lacrimi, actrița a explicat cum un regizor i-a smuls sutienul și a jignit-o în timpul filmărilor, totul pentru că refuzase să se întâlnească cu el în particular, notează fanatik.ro.

„Mi s-a întâmplat cu un regizor. Mi-a dat un număr de telefon pe scenariu. Mi-a zis să-l sun după ora 17 să-i zic ce melodie cânt. Nu l-am sunat. Filmarea a fost grea, jucam pe tren și la un moment regizorul respectiv mi-a cerut să renunț la sutien.

Nu am vrut, am reacționat. A început să urle, m-a jignit față de toată echipa. M-a ridicat și mi-a smuls sutienul de pe mine. Mi-a spus să am o scenă erotică cu colega mea. Eu m-am blocat, am început să plâng cu sughițuri, tremuram. Pentru că nu l-am sunat în privat, el a făcut asta. Fiul lui este jurnalist', a povestit Viorica Vodă.

viorica-voda-in-lacrimi-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Noi trăim în societăți ex-comuniste. Noi ca popor nu avem această solidaritate. Nu ești pregătit la 20 de ani, venită din fundul Moldovei. Eu vin de acolo unde bărbatul e universul meu. Nu aveam cu cine să vorbesc. Nu am avut familia aici. Prietenele la vârsta aceea nu sunt foarte pregătite. Am suferit, am plâns. Ca să faci psihoterapie sunt costuri foarte mari. Am internalizat foarte mult aceste sentimente și de fiecare dată când am fost pusă în situații, am trecut cronic prin niște stări. Oamenii judecă superficial. De cele mai multe ori, femeile sunt foarte agresive între ele. Am avut o situație la Notarra. Am fost într-o situație de calomnie. Am fost atât de șocată că n-am știut cum să reacționez. Toată echipa nu a solidarizat cu mine, ci cu agresoarea', a mai spus Viorica Vodă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete