A spart un bancomat, s-a distrat un pic, apoi a plecat…

Prezența masivă a forțelor de ordine pe străzile orașelor a descurajat infractorii, cel puțin în această perioadă. Dar de poliție se tem doar oamenii, nu și… strămoșii lor, maimuțele. Ce-a făcut un astfel de exemplar? Păi doar a spart un bancomat, s-a distrat un pic apoi a plecat….

Mare panică în capitala Indiei, New Delhi. Miercuri dimineață, la prima oră, când primul angajat al Băncii de Stat a sosit la serviciu, a găsit bancomatul din incintă vandalizat. Și nu doar spart ci efectiv smuls din perete! Omul a alertat imediat poliția, care s-a deplasat în trombă la scena infracțiunii, în primul rând pentru că banca se află la numai zece minute de mers pe jos față de Palatul prezidențial. Iar prezența unui hoț în acea zonă era de neconceput și cu atât mai mult inadmisibilă.

Pentru a afla amănunte și mai cu seamă pentru a-l identifica pe făptaș, ofițerii au solicitat înregistrarile camerelor de supraveghere. Iar vizionarea imaginilor le-a dezvăluit cine a fost tâlharul care a făcut atâta deranj. Ei bine, bancomatul fusese distrus de o maimuță curioasă. Filmările înfățișează un exemplar din specia Rhesus Macaque urcându-se pe bancomat și trăgând cu putere de el. Fără cine știe ce mare efort reușește să îl deschidă și explorează curios interiorul acestuia. Maimuța este văzută apoi scoțând din interior o bucată de plastic, pe care o miroase îndelung. După care începe să sară de mai multe ori cu picioarele pe capacul bancomatului, nervoasă că nu a gasit aici nimic de mâncare. După câteva sărituri zdravene, maimuțica plictisită de atâta „distracție', coboară de pe capac și dispare din bătaia camerelor de supraveghere. Ceea ce a rămas de neexplicat pentru ofițerii de poliție și lucrătorii băncii este cum a reușit ea să ajungă la bancomat și apoi să plece, atâta vreme cât acesta se afla în spatele unei uși de sticlă.

În New Delhi se apreciază că trăiesc între 4.000 și 5.000 de exemplare de  Rhesus Macaque, o specie de maimuțe renumite că sunt capabile să provoace haos. Ele sunt adesea surprinse furând alimente din piețe sau chiar magazine, ori cățărându-se pe liniile de electricitate. Și, nu o dată, au fost implicate chiar și în atacuri asupra trecătorilor.

Foto: 123rf

Citeste și:

După distanțarea socială urmează nunțile on line?!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate