Un primar recompensează femeile care nasc băieți

'Ce-o fi, băiat sau fată, sănătos să fie!' Asta zic părinții și familia viitorului bebeluș. Într-o localitate din Polonia, însă, sexul bebelușului chiar este important. Dovada: un primar recompensează femeile care nasc băieți.

Miejsce Odrzanskie este un sătuc din sud-vestul Poloniei cu o populație de numai 300 de persoane. Pentru această comunitate mică, a cărei principală îndeletnicire este agricultura, fiecare naștere este un eveniment. Asta deoarece populația a înregistrat o scădere alarmantă după ce tot mai multe tinere fete au părăsit localitatea măritându-se cu bărbați din alte zone ale țării. Treaba e că, de zece ani, din 2010, în acest sătuc nu s-a mai născut niciun băiat, ci numai fete. Situația l-a făcut pe primar, anul trecut, să anunțe că va oferi o recompensă substanțială primului băiat care se va naște aici. Iar… „minunea' s-a întâmplat. Nu că ar fi fost influențată de premiul pus la bătaie… În sfârșit, în satul plin de fete s-a născut un băiețel, Bartek. Mama lui, Anna Milek, spune că venirea lui pe lume, pe 2 mai, chiar este o minune, femeia suferind complicații care au necesitat o intervenție chirurgicală pentru a i se salva viața. Anna și bebelușul Bartek sunt înca în spital, aflându-se sub tratament și observație medicală.

Oricum, primarul Rajmund Frischko este încântat și a declarat că nașterea băiețelului le oferă tuturor localnicilor speranțe pentru viitor. El a anunțat că își va ține promisiunea de a oferi recompensa, doar că, momentan, din cauza pandemiei, va amâna puțin acordarea ei. În schimb, ia în considerare să dea unei străzi și unui stejar numele băiețelului mult-așteptat.

Faptul că ani de zile în localitate s-au născut numai fete a făcut ca aceasta să fie considerată o așezare cel puțin ciudată. De-a lungul acestor ani nu au lipsit nici sfaturile mai mult sau mai puțin avizate. Ba că femeile, pentru a concepe băieți, ar trebui să aibă o dietă mai bogată în calciu, ba că ar trebui să țină cont de o procedură complicată de măsurare a temperaturii interne pentru a identifica momentul prielnic pentru a concepe un bebeluș de sex masculin. Ca să nu mai zicem despre o veche credință poloneză potrivit căreia, pentru a concepe un băiat, soții vor trebui să țină sub patul conjugal un… topor.

Foto: 123rf

Citeste și:

Nu au conceput viața unul fără celălalt: au murit de COVID amândoi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate