Un primar recompensează femeile care nasc băieți

'Ce-o fi, băiat sau fată, sănătos să fie!' Asta zic părinții și familia viitorului bebeluș. Într-o localitate din Polonia, însă, sexul bebelușului chiar este important. Dovada: un primar recompensează femeile care nasc băieți.

Miejsce Odrzanskie este un sătuc din sud-vestul Poloniei cu o populație de numai 300 de persoane. Pentru această comunitate mică, a cărei principală îndeletnicire este agricultura, fiecare naștere este un eveniment. Asta deoarece populația a înregistrat o scădere alarmantă după ce tot mai multe tinere fete au părăsit localitatea măritându-se cu bărbați din alte zone ale țării. Treaba e că, de zece ani, din 2010, în acest sătuc nu s-a mai născut niciun băiat, ci numai fete. Situația l-a făcut pe primar, anul trecut, să anunțe că va oferi o recompensă substanțială primului băiat care se va naște aici. Iar… „minunea' s-a întâmplat. Nu că ar fi fost influențată de premiul pus la bătaie… În sfârșit, în satul plin de fete s-a născut un băiețel, Bartek. Mama lui, Anna Milek, spune că venirea lui pe lume, pe 2 mai, chiar este o minune, femeia suferind complicații care au necesitat o intervenție chirurgicală pentru a i se salva viața. Anna și bebelușul Bartek sunt înca în spital, aflându-se sub tratament și observație medicală.

Oricum, primarul Rajmund Frischko este încântat și a declarat că nașterea băiețelului le oferă tuturor localnicilor speranțe pentru viitor. El a anunțat că își va ține promisiunea de a oferi recompensa, doar că, momentan, din cauza pandemiei, va amâna puțin acordarea ei. În schimb, ia în considerare să dea unei străzi și unui stejar numele băiețelului mult-așteptat.

Faptul că ani de zile în localitate s-au născut numai fete a făcut ca aceasta să fie considerată o așezare cel puțin ciudată. De-a lungul acestor ani nu au lipsit nici sfaturile mai mult sau mai puțin avizate. Ba că femeile, pentru a concepe băieți, ar trebui să aibă o dietă mai bogată în calciu, ba că ar trebui să țină cont de o procedură complicată de măsurare a temperaturii interne pentru a identifica momentul prielnic pentru a concepe un bebeluș de sex masculin. Ca să nu mai zicem despre o veche credință poloneză potrivit căreia, pentru a concepe un băiat, soții vor trebui să țină sub patul conjugal un… topor.

Foto: 123rf

Citeste și:

Nu au conceput viața unul fără celălalt: au murit de COVID amândoi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate