A mințit că e retardată timp de 39 de ani pentru a lua bani de la stat. Pozele de pe Facebook au dat-o de gol

O femeie din Sicilia a mințit că e retardată pentru a primi pensia de handicap. Păcăleala a ținut timp de 39 de ani dar a fost descoperită datorită pozelor de pe Facebook.

CULMEA PĂCĂLELII: să iei pensie de handicap timp de 39 de ani și s-o pierzi pe mâna Facebook-ului

De 39 de ani, femeia primea o pensie de invaliditate la care în realitate nu ar fi avut dreptul. Aceasta este acuzația adusă unei femei de 67 de ani din Termini Imerese – Italia, acuzată de fraudă deosebit de gravă pentru obținerea de bani din fonduri publice: ar fi simulat o boală psihică pentru a beneficia de pensie de invaliditate civilă, completată cu indemnizația de însoțire, încă din decembrie 1983.

Italianca a fost descoperită de finanțatorii comandamentului provincial din Palermo care au efectuat un sechestru emis de Tribunalul Termini, la solicitarea Parchetului, pentru suma de 205 mii de euro.

Fiind pusă sub urmărire, și prin fotografiile publicate pe profilurile ei de socializare, femeia a fost observată cumpărând singură la piață, mergând la plajă, dansând, activități pe care le-a desfășurat independent și care ar fi fost incompatibile cu starea de sănătate certificată.

Suspecta ar fi reușit să înșele comisia medicală, rezultând o boală gravă, diagnostic confirmat ulterior în 2010 care i-a garantat plata unei pensii de peste 800 de euro pe lună.

„În realitate – spun anchetatorii –, în lumina probelor adunate de autoritățile statului italian, femeia ar fi autonomă în viața de zi cu zi, capabilă să-și asigure propriile nevoi fără niciun ajutor'.

Pe această bază, judecătorul din provincia Termini Imerese a emis o măsură asigurătorie datorită căreia au fost ridicate bunuri financiare în valoare de 205.559,57 euro, egale cu sumele care, în acești ani, ar fi fost primite în mod necuvenit de către suspectă.

Foto: 123rf

Sursa: palermo.gds.it

Citeste și:

Banii în plic la nuntă sau Marea Rușine pe care au pățit-o doi tineri însurăței

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate